• Τράπεζες

    Από φοροαπαλλαγές μέχρι… σχολεία υπόσχεται ο Μακρόν στους τραπεζίτες του Λονδίνου

    • NewsRoom
    AUKUS: Συνεχίζονται τα γαλλικά αντίποινα - Ακυρώθηκε γαλλοβρετανική συνάντηση των υπουργών Άμυνας

    Εμμανουέλ Μακρόν


    Μπορεί οι περισσότεροι τραπεζίτες του Λονδίνου να «ξεσκονίζουν» τα Γερμανικά τους για να είναι έτοιμοι για τη μετά Brexit εποχή, όμως οι Γάλλοι συνάδελφοί τους δέχονται πιέσεις για να επιστρέψουν στο Παρίσι.

    Οι περισσότερες επενδυτικές τράπεζες του Λονδίνου έχουν δηλώσει ότι σε περίπτωση «σκληρού» Brexit θα εγκαταλείψουν τη βρετανική πρωτεύουσα προς όφελος της Γερμανίας και, συγκεκριμένα, της Φραγκφούρτης.

    Στην περίπτωση, όμως, των Γάλλων, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, καθώς η κυβέρνηση Μακρόν πιέζει τις γαλλικές τράπεζες να επαναπατρίσουν κόσμο στο Παρίσι. Για να επιτύχει μάλιστα τον στόχο τους, οι Γάλλοι υπόσχονται φορολογικές απαλλαγές, αλλά και… διεθνή σχολεία για τα παιδιά τους.

    Η έμμεση επιβεβαίωση…

    Πηγή του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώνει ότι η γαλλική κυβέρνηση επιθυμεί διακαώς να φέρει στη Γαλλία τους ευρωπαϊκούς βραχίονες των γαλλικών τραπεζικών ιδρυμάτων.

    «Αυτή η κυβέρνηση κάνει πολλά για να γίνει η Γαλλία πιο ελκυστική, όπως η κατάργηση του φόρου μεγάλης περιουσίας», ανέφερε στο Reuters πηγή από το υπουργείο.

    Οι δύο μεγαλύτερες γαλλικές επενδυτικές τράπεζες στο Λονδίνο, η BNP Paribas και η Societe Generale, δεν έχουν αποκαλύψει ακόμη επακριβώς τα σχέδιά τους, αν και ο  CEO της SocGen Φρεντερίκ Ουντεά δήλωσε στο Reuters τον Ιούνιο ότι ήταν πιθανό να μεταφέρει στο Παρίσι 300-400 από τις 2.000 θέσεις εργασίας στον τομέα του investment banking.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πολιτικοί και Τραπεζίτες: Με νέα όπλα κάνουν επίθεση εναντίον των κακοπληρωτών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Και όμως… Παρά το Brexit οι νέοι εγκαταλείπουν την Ελλάδα και ψάχνουν δουλειά στη Βρετανία!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η ΔΕΗ βγάζει προς «πώληση» 500.000 συνεπείς πελάτες της



    ΣΧΟΛΙΑ