• Τράπεζες

    NBG Securities: Οι κορυφαίες επιλογές για το β’ εξάμηνο του έτους – Οι νέες τιμές στόχοι για τις μετοχές


    Η NBG Securities και το τμήμα ανάλυσης της χρηματιστηριακής επιλέγουν τις κορυφαίες επιλογές των μετοχών για το β’ εξάμηνο του έτους από την ελληνική μετοχική αγορά.

    Οι κορυφαίες επιλογές για το β’ εξάμηνο είναι:

    · Τράπεζα Πειραιώς με τιμή στόχο τα 5,30 ευρώ,

    · Aegean Airlines με τιμή στόχο τα 19,20 ευρώ,

    · Metlen με τιμή στόχο τα 51 ευρώ,

    · Τιτάν με τιμή στόχο τα 38,20 ευρώ,

    · Cenergy Holdings με τιμή στόχο τα 11,00 ευρώ.

    «Με την αυξημένη μεταβλητότητα και τους παράγοντες αβεβαιότητας της αγοράς, οι επενδυτές θα πρέπει να βρουν καταφύγιο σε μεγάλες, με ρευστότητα, καλά θεμελιώδη στοιχεία, σαφή διεθνή προσανατολισμό, ισχυρούς ισολογισμούς, βιώσιμα μερίσματα και ελκυστικές αποτιμήσεις μετοχές, οι οποίες συνδυάζουν χαρακτηριστικά αξίας και ανάπτυξης.

    Οι αμυντικές μερισματικές μετοχές με πιο ανθεκτικές ταμειακές ροές θα πρέπει να βοηθήσουν στον περιορισμό της πτώσης κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε διόρθωσης της αγοράς.

    Οι κορυφαίες επιλογές για το β’ εξάμηνο του έτους που ταιριάζουν είναι: Metlen και Cenergy Holdings, οι οποίες προσφέρουν την καλύτερη έκθεση στο πολλά υποσχόμενο θέμα της ενεργειακής μετάβασης, Titan Cement International, η οποία έχει επανέλθει ισχυρότερη μετά την περίοδο του Covid-19, Aegean Airlines, με υποστηρικτικά θεμελιώδη στοιχεία, ισχυρό ισολογισμό και ελκυστική μερισματική απόδοση, Τράπεζα Πειραιώς, η οποία παραμένει αδικαιολόγητα υποτιμημένη σε σχέση με τις άλλες ελληνικές τράπεζες», εξηγεί η NBG Securities.

    Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι τα περισσότερα στοιχεία και συστατικά που οδήγησαν τις θετικές επιδόσεις των ελληνικών μετοχών πέρυσι και φέτος, παραμένουν στη θέση τους.

    Σε αυτά περιλαμβάνονται η πολιτική σταθερότητα , σε αντίθεση με πολλές ευρωπαϊκές χώρες μετά τις πρόσφατες ευρωεκλογές, το υποστηρικτικό μακροοικονομικό περιβάλλον με αύξηση του ΑΕΠ πάνω από 2% την περίοδο 2024-2025 και υψηλότερα από τους μέσους όρους της ΕΕ, η επιστροφή της εμπιστοσύνης των επενδυτών και η αυξημένη ρευστότητα στην αγορά μετοχών, οι ελκυστικές αποτιμήσεις τόσο σε απόλυτη, όσο και σε σχετική βάση και τα ανθεκτικά εταιρικά κέρδη, τα οποία είναι πλέον πιο υποστηρικτικά για την απόδοση του χρηματιστηρίου.

    «Αν και αυτοί οι παράγοντες έχουν ήδη εν μέρει τιμολογηθεί στα τρέχοντα επίπεδα, εκτιμάμε ότι συνεχίζουν να διασφαλίζουν το θετικό αφήγημα για τις ελληνικές μετοχές, αντισταθμίζοντας εν μέρει τις όποιες αρνητικές επιπτώσεις από τις πιέσεις της αγοράς που προέρχονται από το εξωτερικό, ανοίγοντας το δρόμο για περαιτέρω υπεραπόδοση, αν η ευρωπαϊκή πολιτική αναταραχή καταλαγιάσει.

    Με αυτά τα δεδομένα, αναμένουμε αυξημένη μεταβλητότητα μέχρι τις πρόωρες γαλλικές εκλογές που θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου με χαμηλό όγκο, με τις επερχόμενες εκλογές στις ΗΠΑ να αυξάνουν περαιτέρω την αβεβαιότητα. Συνολικά, αν δεν υπάρξουν νέα σημαντικά εξωτερικά αρνητικά σοκ, οι ελληνικές μετοχές θα μπορούσαν να κινηθούν υψηλότερα από το επίπεδο των 1.500 μονάδων μέχρι το τέλος του έτους.

    Οι εποικοδομητικές προοπτικές για το δεύτερο εξάμηνο παραμένουν καλυμμένες από γεωπολιτικούς ή και ευρωπαϊκούς και αμερικανικούς πολιτικούς κινδύνους», εκτιμά η χρηματιστηριακή.

    Παράλληλα, η χρηματιστηριακή αυξάνει τις τιμές στόχους των μετοχών που παρακολουθεί κατά μέσο όρο 8%, με το μέσο περιθώριο ανόδου να είναι στο 38%. Οι νέες τιμές στόχοι είναι:

    · Optima Bank, με νέα τιμή στόχο τα 12,40 ευρώ (από 10,40 ευρώ) με νέα σύσταση ουδέτερη.

    · ΕΧΑΕ με νέα τιμή στόχο τα 6,90 ευρώ (από 6,30 ευρώ) με σύσταση υπεραπόδοσης.

    · ΟΤΕ, χωρίς τιμή στόχο (από 18,80 ευρώ) με χωρίς σύσταση.

    · ΕlvalHalcor με νέα τιμή στόχο τα 2,65 ευρώ (από 2,45 ευρώ) με σύσταση υπεραπόδοσης.

    · Jumbo με νέα τιμή στόχο τα 35 ευρώ (από 32,30 ευρώ) με σύσταση υπεραπόδοσης.

    · Autohellas χωρίς τιμή στόχο (από 16,85 ευρώ) με χωρίς σύσταση.

    · Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, με νέα τιμή στόχο τα 8,60 ευρώ (από 8,30 ευρώ) με σύσταση ουδέτερη.

    Διαβάστε επίσης:

    Snappi (Τράπεζα Πειραιώς): Έλαβε τραπεζική άδεια από την ΕΚΤ

    Η tbi bank εξέδωσε ομόλογο €20 εκατ. στη βουλγαρική αγορά

    Τζούρος (Πειραιώς): Τι συμβαίνει με τα δάνεια σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά



    ΣΧΟΛΙΑ