Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Τράπεζες

NatWest: Αύξηση 26% στα κέρδη τριμήνου – Αναβαθμίζει τις προοπτικές της για το 2024

Paul Thwaite, CEO Natwest (Πηγή: natwestgroup)

Αναθεωρεί επί τα βελτίω η NatWest, τις προοπτικές της για το σύνολο του 2024, αφού τα αυξημένα κατά 26% κέρδη που ανέφερε για το γ’ τρίμηνο, ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ο βρετανικός τραπεζικός κολοσσός, αναμένει τώρα απόδοση των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων πάνω από 15% για το έτος, αναθεωρημένη από 14%, ενώ οι προοπτικές εσόδων για το έτος αυξήθηκαν στα 14,4 δισεκατομμύρια από 14 δισεκατομμύρια στερλίνες.

Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων το γ’ τρίμηνο αυξήθηκαν σε περίπου 1,7 δισ. στερλίνες, άνω των προσδοκιών για 1,48 δισ. στερλίνες, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο (NIM), κινήθηκε ανοδικά κατά 2,18%, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, οδηγούμενο από την αύξηση των καταθέσεων, σύμφωνα με την τράπεζα.

Επιπλέον, αυξήθηκε ο καθαρός δανεισμός και οι καταθέσεις.

Σημειώνεται ότι το NIM, είναι βασικό για την μέτρηση της κερδοφορίας, και αποτυπώνει το καθαρό εισόδημα από τόκους που κερδίζει μία τράπεζα από τα δάνεια, μείον τους τόκους που καταβάλλει στους καταθέτες.

«Αυξήσαμε τον δανεισμό, βοηθώντας τους πελάτες μας να αγοράσουν κατοικίες ή να ξεκινήσουν και να αναπτύσσουν τις επιχειρήσεις τους», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Paul Thwaite.

Η τράπεζα εξασφάλισε 245 εκατομμύρια λίρες, ως κάλυψη των κόκκινων δανείων, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 182 εκατομμύρια λίρες, ενώ ανέφερε ότι τα προβληματικά δάνεια διατηρήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα συνολικά.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η αισιόδοξη εκτίμηση της NatWest έρχεται αφότου η ανταγωνίστρια Lloyds ξεπέρασε και εκείνη τις εκτιμήσεις για τα κέρδη της νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, αφού οι δανειολήπτες της ανταποκρίθηκαν καλύτερα από το αναμενόμενο στις αποπληρωμές τους.

Επίσης, η Barclays αναβάθμισε την Πέμπτη τις προοπτικές της για τις δραστηριότητές της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαβάστε επίσης: 

Θάνος Βλαχόπουλος (Πειραιώς): Οι τράπεζες χρειάζονται κουλτούρα καινοτομίας και συνεχούς μάθησης

Τα «καμπανάκια» Στουρνάρα στις τράπεζες για κόκκινα δάνεια και στεγαστικά

Goldman Sachs για ελληνικές τράπεζες: Χαμηλώνει ο πήχης στις τιμές στόχους