Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Τράπεζες

Morgan Stanley: Κέρδη άνω των εκτιμήσεων το γ’ τρίμηνο – Άλμα για τη μετοχή

Ted Pick

Ted Pick, CEO Morgan Stanley

Κέρδη άνω των εκτιμήσεων ανακοίνωσε σήμερα η Morgan Stanley για το γ’ τρίμηνο, καθώς κάθε ένα από τα τρία κύρια τμήματα της (wealth management, συναλλαγών και επενδυτικής τραπεζικής), απέφεραν περισσότερα έσοδα από τα προβλεπόμενα.

Πιο συγκεκριμένα, ο αμερικανικός τραπεζικός κολοσσός παρουσίασε κέρδη ανά μετοχή της τάξεως των 1,88 δολαρίων έναντι της εκτίμησης του LSEG για 1,58 δολάρια.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 16% και ανήλθαν σε 15,38 δισ. δολάρια έναντι πρόβλεψης για 14,41 δισ. δολάρια.

Το τμήμα wealth management ανέφερε αυξημένα έσοδα κατά 14% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, στα 7,27 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας την εκτίμηση του StreetAccount κατά σχεδόν 400 εκατ. δολάρια.

Τα έσοδά της από τη διαπραγμάτευση μετοχών έκαναν άλμα κατά 21% στα 3,05 δισ. δολάρια, σε σύγκριση με την εκτίμηση για 2,77 δισ. δολάρια.

Επιπλέον, τα έσοδα από σταθερό εισόδημα αυξήθηκαν κατά 3% στα 2 δισ. δολάρια, επίσης υψηλότερα από την εκτίμηση των 1,85 δισ. δολαρίων.

Αρκετοί παράγοντες υπέρ της

Σύμφωνα με το CNBC, η Morgan Stanley πέτυχε “ούριο άνεμο” στο τρίμηνο.

Η τεράστια επιχείρηση διαχείρισης πλούτου της τράπεζας βοηθήθηκε από τις υψηλές χρηματιστηριακές αξίες σε τριμηνιαία βάση, οι οποίες αυξάνουν τις αμοιβές διαχείρισης που εισπράττει η τράπεζα.

Το CNBC αναφέρει ότι η επενδυτική τραπεζική έχει ανακάμψει μετά από ένα δύσκολο 2023, μία τάση που μπορεί να συνεχιστεί, καθώς οι μειώσεις των επιτοκίων θα οδηγήσουν σε περισσότερες χρηματοδοτήσεις και δραστηριότητες συγχωνεύσεων.

Τέλος, οι ανταγωνιστές της στη Wall Street ανακοίνωσαν καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα όσον αφορά τις συναλλαγές.

Συνεχίστηκε η περίοδος κερδών

Ύστερα από ένα επιτυχημένο άνοιγμα των τραπεζικών αποτελεσμάτων από τη JP Morgan την προηγούμενη Παρασκευή, η περίοδος των κερδών στη Wall Street συνεχίστηκε με τρεις ακόμα τράπεζες, που παρουσίασαν χθες τα αποτελέσματά τους.

Η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν αυτή της Goldman Sachs, με ένα άλμα στα κέρδη κατά 45%.

Απογοητευτικά από την άλλη ήταν τα αποτελέσματα της Bank of America, τα έσοδα της οποίας συρρικνώθηκαν, ενώ ούτε η Citigroup κατάφερε να ανταποκριθεί σε υψηλές προσδοκίες, καθώς τα κέρδη της μειώθηκαν κατά 9% στο γ’ τρίμηνο.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της Morgan Stanley σημείωνε άλμα 7,39% στις 16:57 ώρα Ελλάδος την Τετάρτη.

Διαβάστε επίσης: 

Fiera Capital: Υμνοι στη διοίκηση της Attica Bank από το fund που μπαίνει στην ΑΜΚ με 12 εκατ.

Jamie Dimon: Η JPMorgan επεκτείνεται στην Αφρική με την υποστήριξη των ΗΠΑ

Goldman Sachs, Citi, BofA: Η Wall Street «ζυγίζει» τα τραπεζικά αποτελέσματα