Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Τράπεζες

Lloyds Bank: Βουτιά 14% στα κέρδη προ φόρων εξαμήνου

Charlie Nunn

Charlie Nunn, CEO Lloyd's Bank Πηγή: Lloyd's Bank

Βουτιά 14% στα κέρδη προ φόρων του α’ εξαμήνου στα 3,3 δισεκατομμύρια στερλίνες ανακοίνωσε η Lloyds Bank, λίγο πάνω από τις προβλέψεις, καθώς η μετοχή της επλήγη από τις  δυσκολότερες από τις αναμενόμενες εμπορικές συνθήκες και την αύξηση του κόστους.

Σύμφωνα με το Reuters, το λειτουργικό κόστος αυξήθηκε κατά 7% την περίοδο αυτή σε 4,7 δισεκατομμύρια λίρες.

Η μετοχή της Lloyds υποχώρησε κατά 3% στις πρώτες συναλλαγές, εν μέσω μιας ευρύτερης πώλησης των βρετανικών μετοχών που είδε τον δείκτη αναφοράς FTSE να υποχωρεί κατά 0,7%.

Σημειώνεται ότι οι μεγαλύτερες εγχώριες τράπεζες της Βρετανίας, η Lloyds και η ανταγωνίστρια NatWest, βλέπουν ισχυρά κέρδη τα τελευταία χρόνια, καθώς τα επιτόκια της κεντρικής τράπεζας αυξάνονται, ωστόσο, η επιβράδυνση της ανάπτυξης, παραμένει “αγκάθι” στις τις μακροπρόθεσμες προοπτικές τους.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Charlie Nunn, οι συνθήκες ήταν πιο δύσκολες από ό,τι αναμενόταν όταν παρουσίαζε τη νέα στρατηγική της τράπεζας πέρσι.

Eπισημαίνει δε τον επίμονο πληθωρισμό και την πιο αργή οικονομική.

Αισιοδοξία σε βάθος χρόνου

Ωστόσο, τα αποτελέσματα του α’ εξαμήνου της τράπεζας, προκαλούν κάποια αισιοδοξία, όσον αφορά το μέλλον.

Η τράπεζα ανακοίνωσε καθαρό επιτοκιακό περιθώριο (NIM) 2,94% για το α’ εξάμηνο του οικονομικού της έτους, ένα βασικό δείκτη κερδών που μετράει τη διαφορά μεταξύ των ποσών που πληρώνει η τράπεζα στους αποταμιευτές και των ποσών που χρεώνει στους δανειολήπτες, σε συμφωνία με τις προβλέψεις

Η Lloyds άφησε επίσης αμετάβλητες τις προβλέψεις της για τις επιδόσεις της για το υπόλοιπο του έτους, ανακοινώνοντας ότι είναι βεβαία για την επίτευξη των στόχων της για φέτος και μέχρι το 2026.

Αυτό αποτελεί θετικό σημάδι για άλλες τράπεζες, οι οποίες πρόκειται να ανακοινώσουν τα κέρδη τους αυτή και την επόμενη εβδομάδα.

Δεσμεύτηκε επίσης να καταβάλει ενδιάμεσο τακτικό μέρισμα 1,06 πένες ανά μετοχή, αυξημένο κατά 15% σε σχέση με πέρσι και ισοδύναμο με 662 εκατομμύρια στερλίνες.

Διαβάστε επίσης: 

Eurobank: Συνεργασία με την ιταλική Intesa – Στην Ελλάδα τα προϊόντα της Eurizon

Alibaba: Νέα σημαντική επένδυση στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης

Universal Music: Boυτιά έως 30% για τη μετοχή της – Aπογοήτευσαν τα έσοδα της εταιρείας