• Τράπεζες

    Julius Baer: Νέος CEO ένας βετεράνος της Goldman Sachs – Αλλαγή πορείας για την τράπεζα

    • Bloomberg
    Stefan Bollinger

    Stefan Bollinger Πηγή: Julius Baer Group Ltd


    Έναν βετεράνο της Goldman Sachs επέλεξε ο όμιλος Julius Baer Group για να αναλάβει το “τιμόνι” της ελβετικής τράπεζας. Ο Stefan Bollinger θα είναι ο επόμενος διευθύνων σύμβουλός της, καθώς η τράπεζα προσπαθεί να αποτινάξει ένα σκάνδαλο που σχετίζεται με την εταιρεία ακινήτων Signa (που χρεοκόπησε πέρσι), και η οποία υπήρξε σημαντικός πελάτης της.

    Ο Bollinger θα ενταχθεί από την Goldman Sachs, όπου είναι επί του παρόντος συνεπικεφαλής στο τμήμα ιδιωτικής διαχείρισης πλούτου σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική με έδρα το Λονδίνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της julius Baer.

    Θα ξεκινήσει να εργάζεται το αργότερο έως την 1η Φεβρουαρίου 2025.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η επιλογή του 50χρονου Bollinger, βοηθά τον πρόεδρο της Baer, ​​Romeo Lacher, να χαράξει μια νέα πορεία μετά τις “καταστροφικές” αποκαλύψεις του Νοεμβρίου ότι η τράπεζα είχε ζημιές 700 εκατομμυρίων δολαρίων μετά την πτώχευση της “αυτοκρατορίας” του real estate Signa του Rene Benko.

    Μετά από μια απότομη πτώση κερδών για το 2023, ο προηγούμενος διευθύνων σύμβουλος Philipp Rickenbacher παραιτήθηκε τον Φεβρουάριο, με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο Nic Dreckmann να αναλαμβάνει προσωρινά τη θέση.

    Η Baer, ένα από τα παλαιότερα ελβετικά τραπεζικά ιδρύματα, εντάσσει στο δυναμικό της έναν τραπεζίτη με παγκόσμια εμπειρία, καθώς ο Bollinger έχει εργαστεί από το Χονγκ Κονγκ έως τη Νέα Υόρκη.

    Μάλιστα, το τμήμα του στην Goldman Sachs, υπερδιπλασίασε τα υπό διαχείριση στοιχεία ενεργητικού της τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με την Baer.

    Ο Bollinger Ελβετός πολίτης, θα αποχωρήσει από την Goldman Sachs μετά από δύο δεκαετίες στην τράπεζα της Wall Street, όπου είναι επίσης partner εδώ και 14 χρόνια.

    Πριν από την Goldman Sachs, εργαζόταν στην JPMorgan.

    Διαβάστε επίσης: 

    Οι έκπτωτοι βασιλιάδες του real estate – Από την κορυφή στην κατάρρευση

    Unicredit: Χορήγησε δάνεια ύψους 600 εκατ. ευρώ στην προβληματική Signa

    Rene Benko: Η πτώση του αυτοδημιούργητου μεγιστάνα με τους ισχυρούς φίλους



    ΣΧΟΛΙΑ