• Τράπεζες

    Julius Baer: Ενισχύει τη θέση της στο Ντουμπάι – Τραπεζίτες από UBS και JPMorgan «ποντάρουν» στους εύπορους Ινδούς

    • Bloomberg
    Tarun Jalali, επικεφαλής της μονάδας του Ντουμπάι της Julius Baer

    Tarun Jalali, επικεφαλής της μονάδας του Ντουμπάι της Julius Baer (Πηγή: Linkedin)


    Yψηλόβαθμους τραπεζίτες από την UBS και την JPMorgan ενέταξε στην ομάδα της η Ελβετική τράπεζα Julius Baer, προκειμένου να ενισχύσει την επιχειρηματική της δραστηριότητα στον τομέα της εστίασης, απευθυνόμενη σε εύπορους Ινδούς στο Ντουμπάι.

    Ο Sanjay Advani εντάχθηκε από την UBS ως διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής της ομάδας, ενώ ο Nisar Sindhi, ο οποίος εργαζόταν παλαιότερα στην JPMorgan, ορίστηκε διευθύνων σύμβουλος.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, οι παγκόσμιες ιδιωτικές τράπεζες, έχουν προσθέσει προσωπικό στον Κόλπο για να εξυπηρετήσουν έναν αυξανόμενο αριθμό πλούσιων πελατών που συρρέουν στην περιοχή.

    Η Banco Santander, ενισχύει τη θέση της Ντουμπάι, ενώ η HSBC Holdings, πρόσθεσε 100 τραπεζίτες στην περιοχή πέρσι και σχεδιάζει να προσλάβει «περιστασιακά» τους επόμενους μήνες.

    Μόνο τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προσέλκυσαν πέρσι περίπου 4.500 νέους εκατομμυριούχους, σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων Henley & Partners.

    Ο αριθμός των εγγεγραμμένων ιδρυμάτων – που χρησιμοποιούνται συνήθως από πλούσιες οικογένειες – αυξήθηκε κατά 53% στο Ντουμπάι πέρσι.

    Την ίδια ώρα, στο αντίπαλο Άμπου Ντάμπι, με κρατικά επενδυτικά ταμεία ύψους 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ο αριθμός αυξήθηκε κατά 35%, σύμφωνα με την M/HQ.

    Αυξάνεται ο αριθμός των πλούσιων Ινδών

    Οι δύο νέες προσθήκες στο δυναμικό της  Julius Baer θα επικεντρωθούν σε Ινδούς μη κατοίκους, ένα προσοδοφόρο τμήμα της τράπεζας, που ενισχύεται από τον αυξανόμενο αριθμό πλούσιων Ινδών που ζουν στο εξωτερικό.

    Οι Advani και, θα αναφέρονται στον ο οποίος είναι επικεφαλής της μονάδας στο Ντουμπάι.

    Επιπλέον, δύο ακόμη διευθυντές δημοσίων σχέσεων, θα μεταφερθούν στην Julius Baer από την UBS.

    «Αυτές οι στρατηγικές προσλήψεις σηματοδοτούν τις αναπτυξιακές μας φιλοδοξίες για την Παγκόσμια Επιχείρηση NRI καθώς σκοπεύουμε να επεκτείνουμε τη θέση μας σε αυτό το περιβάλλον αγοράς με γρήγορο ρυθμό», δήλωσε ο Kunal Sumaya, επικεφαλής του Global NRI στην Julius Baer.

    «Τα ΗΑΕ ως τοποθεσία έχουν μεγάλη σημασία για εμάς», συμπλήρωσε.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Advani εργάστηκε στο παρελθόν στις Credit Suisse, Societe Generale και Citigroup.

    Από την άλλη, ο Sindhi εργάστηκε για 13 χρόνια σε καίριες θέσεις στην JPMorgan στο Ντουμπάι, ενώ νωρίτερα, ανήκε στο δυναμικό των Citi και ABN Amro.

    Διαβάστε επίσης: 

    Deutsche Bank, Eurobank Equities και Axia: Νέες τιμές στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες

    Credit Suisse: Νέα αγωγή ομολογιούχων κατά της Ελβετίας για τα χαμένα $17 δισ.

    Goldman Sachs και J.P. Morgan: Τι αλλάζει στις ελληνικές τράπεζες μετά την έγκριση του SSM για τα μερίσματα



    ΣΧΟΛΙΑ