Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Τράπεζες

JPMorgan: Κέρδη και έσοδα άνω των εκτιμήσεων το γ’ τρίμηνο

Τζέιμς Ντάιμον, CEO JPMorgan

Τζέιμς Ντάιμον, CEO JPMorgan

Μεγαλύτερα των προσδοκιών κέρδη και έσοδα ανέφερε για το γ’ τρίμηνο η JPMorgan, παρόλο που μια πρόβλεψη για αύξηση των “κόκκινων δανείων”, είχε αρνητικό αντίκτυπο την επενδυτική τραπεζική, σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας.

Τα έσοδα ενισχύθηκαν 6% και διαμορφώθηκαν στα 43,32 δισ. δολάρια, έναντι των προσδοκιών για 41,63 δισ. δολάρια.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους (NII) – η διαφορά μεταξύ του τι κερδίζει ένας δανειστής από δάνεια και πληρώνει από τις καταθέσεις – αυξήθηκε κατά 3% στα 23,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας την εκτίμηση των 22,7 δισ. δολαρίων, λόγω των κερδών από επενδύσεις σε τίτλους και την αύξηση των δανείων στη μονάδα των πιστωτικών καρτών της.

Τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 12,90 δισεκατομμύρια δολάρια για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με 13,15 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από ένα χρόνο.

Επιπλέον, τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική αυξήθηκαν κατά 29% στα 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια, υψηλότερα από την πρόβλεψη της διοίκησης τον περασμένο μήνα για 15%.

Η τράπεζα διέθεσε ακόμη 3,11 δισ. δολάρια για πιστωτικές ζημίες, σε σύγκριση με 1,38 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Η μετοχή σημείωνε άνοδο περίπου 1% στα 214,79 δολάρια το πρωί της Παρασκευής.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι τράπεζες δημιουργούν αποθέματα, τα οποία λειτουργούν ως διασφάλιση καθώς οι δανειολήπτες δεν είναι τυπικοί στην πληρωμή των δανείων τους.

Παρόλο που τα οικονομικά των καταναλωτών παρέμειναν σε σταθερά επίπεδα, εν μέσω αυξημένων επιτοκίων και φόβων για την ανεργία, ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Jamie Dimon, διατηρεί τις επιφυλάξεις του, όσον αφορά την οικονομία.

Μάλιστα, αυτό γίνεται παρά το γεγονός ότι οι χρηματιστηριακές αγορές έφτασαν σε υψηλά ρεκόρ και η Federal Reserve ξεκίνησε έναν πολυαναμενόμενο κύκλο μειώσεων επιτοκίων.

“Παρακολουθούμε στενά τη γεωπολιτική κατάσταση εδώ και αρκετό καιρό και τα πρόσφατα γεγονότα δείχνουν ότι οι συνθήκες αυξάνουν τους κινδύνους μελλοντικά”, ανέφερε ο Dimon.

“Ο ανθρώπινος πόνος και η έκβαση αυτών των καταστάσεων, θα μπορούσε να έχει αρνητικές επιπτώσεις στα οικονομικά αποτελέσματα τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μακροπρόθεσμα”, συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης: 

Στουρνάρας: Κανένας εφησυχασμός για την κλιματική αλλαγή – Απαιτείται συνεκτικό σχέδιο δράσης

Bloomberg: Η ΕΚΤ θα επιταχύνει τις μειώσεις των επιτοκίων τους επόμενους μήνες

ΗΠΑ: Στο 2,4% υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο