ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ακόμη πιο παχυλούς μισθούς αναμένεται να αποκτήσουν τα ανώτατα στελέχη της JPMorgan, καθώς, ομοίως με την αντίπαλη Goldman Sachs, προχωρά στην κατάργηση του ανώτατου ορίου στα μπόνους των τραπεζιτών του Λονδίνου.
Η κίνηση θα επιτρέψει στα στελέχη της JPMorgan να λάβουν ένα μπόνους ίσο με το 10πλάσιο του βασικού τους μισθού, το οποίο θα ενισχύσει τις συνολικές αποδοχές τους, σύμφωνα με το Bloomberg, ενώ μέχρι στιγμής, το ανώτατο όριο μπόνους ήταν έως και δύο φορές πάνω.
Αυτή η σημαντική αλλαγή, οφείλεται στην απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να άρει τους περιορισμούς στις αμοιβές των τραπεζιτών γεγονός που θα τους επιτρέψει να αυξήσουν τις απολαβές τους.
«Πιστεύουμε ότι έχουμε αναπτύξει από τα πιο ελκυστικά και ισορροπημένα συστήματα αμοιβών στον κλάδο», δήλωσε εκπρόσωπος της JPMorgan.
«Η σταθερή αμοιβή θα παραμείνει πολύ ανταγωνιστική, ενώ θα έχουμε το περιθώριο να ανταμείψουμε κατάλληλα τους συνεργάτες με τις υψηλότερες επιδόσεις», συμπλήρωσε.
Σημειώνεται ότι οι τράπεζες έχουν προειδοποιήσει ότι θα υπάρξουν προκλήσεις στην προσαρμογή σε έναν κόσμο χωρίς το ανώτατο όριο μπόνους, επειδή πολλές είχαν ήδη αναπροσαρμόσει τα συστήματα αποδοχών τους και είχαν δώσει στους τραπεζίτες τους υψηλότερους σταθερούς μισθούς.
Όχι σε αυξήσεις στους βασικούς μισθούς
Ωστόσο, η JPMorgan δεν σχεδιάζει να προχωρήσει σε αυξήσεις στους βασικούς μισθούς των εργαζομένων της, ενώ και για εκείνους που επηρεάζονται από την αλλαγή, η συνολική τους φετινή αποζημίωση δεν αναμένεται να διαφέρει πολύ σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2023.
Τούτο διαφέρει από τα σχέδια των στελεχών της Goldman, η οποία προειδοποίησε τα στελέχη τον περασμένο μήνα ότι η κατάργηση του ανώτατου ορίου στα μπόνους, θα σήμαινε χαμηλότερες σταθερές αμοιβές, σύμφωνα με το Sky News.
Παρόλα αυτά, η τράπεζα με έδρα τη Νέα Υόρκη επιτρέπει τώρα στους κορυφαίους τραπεζίτες της στο Ηνωμένο Βασίλειο να κερδίζουν μπόνους που φτάνουν έως και 25 φορές το βασικό μισθό τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ανώτατο όριο μπόνους εισήχθη ως μέτρο από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2014.
Σκοπός του ήταν να περιορίσει το ρίσκο στον τραπεζικό τομέα μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.
Όμως, οι βρετανοί αξιωματούχοι κατάργησαν το ανώτατο όριο πέρσι, προκειμένου η Βρετανία να γίνει πιο ελκυστική μετά το Brexit.
Για αυτό τον λόγο, τα μπόνους χαρακτηρίζονται από πολλούς ως «Brexit Bonus».
Διαβάστε επίσης:
NatWest: Εξαγοράζει το μεγαλύτερο μέρος της Sainsbury’s Bank
Τράπεζες: Τι λέει η Κομισιόν για κόκκινα δάνεια και servicers
UniCredit: Πουλάει τρία χαρτοφυλάκια κόκκινων δανείων ύψους 8,5 δισ. ευρώ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αποκαλυπτήρια για το δανειακό πρόγραμμα του 2024 – Στα 8 δισ. ευρώ ο δανεισμός
- Μπάιντεν: Η ομάδα του βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με Γερμανούς αξιωματούχους μετά επίθεση στο Μαγδεμβούργου
- Αλβανία: Ο Ράμα κλείνει το TikTok μετά τη δολοφονία ενός εφήβου
- Allou! Fun Park: Η απάντηση για το σφράγισμα της επιχείρησης με απόφαση του δήμου Νίκαιας – Ρέντη