Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Τράπεζες

JP Morgan: Κέρδη ρεκόρ με 18 δισ. δολάρια για το β’ τρίμηνο του 2024

Jamie Dimon, JPMorgan

Jamie Dimon, επικεφαλής της JPMorgan

Η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα κέρδισε 18,1 δισ. δολάρια σε καθαρά κέρδη το δεύτερο τρίμηνο, αυξημένα κατά 25% σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ ένα χρόνο νωρίτερα.

Η JPMorgan κατάφερε να διαψεύσει τους αναλυτές πετυχαίνοντας εντυπωσιακές επιδόσεις.

Οι αμοιβές της επενδυτικής τραπεζικής εκτινάχθηκαν στα 2,4 δισ. δολάρια – πολύ πιο πάνω από την πρόβλεψη της ίδιας της εταιρείας τον περασμένο μήνα. Οι traders μετοχών ξεπέρασαν επίσης τις εκτιμήσεις πετυχαίνοντας ένα άλμα 3 δισ. δολαρίων.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους διαμορφώθηκαν στην JP Morgan στα 22,7 δισ. δολάρια για το τρίμηνο, αυξημένα κατά 4% αλλά ελαφρώς κάτω από τις εκτιμήσεις.

Η μεγάλη έκπληξη ήρθε από τον τομέα των συμφωνιών. Παρά το αυξημένο κόστος δανεισμού, την παρατεταμένη αβεβαιότητα που δημιουργούν οι αμερικανικές εκλογές και τις ανησυχίες από τα παγκόσμια γεωπολιτικά ζητήματα, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις πραγματοποιούν και πάλι συμφωνίες μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, επιτρέποντας στους επενδυτικούς τραπεζίτες να συνεισφέρουν μεγαλύτερο μερίδιο στα κέρδη των τραπεζών τους.

«Υπήρξε κάποια πρόοδος στη μείωση του πληθωρισμού, αλλά υπάρχουν ακόμη πολλαπλές πληθωριστικές δυνάμεις μπροστά μας: μεγάλα δημοσιονομικά ελλείμματα, ανάγκες υποδομών, αναδιάρθρωση του εμπορίου και επαναστρατιωτικοποίηση του κόσμου», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Jamie Dimon σε δήλωσή του την Παρασκευή. «Ως εκ τούτου, ο πληθωρισμός και τα επιτόκια ενδέχεται να παραμείνουν υψηλότερα από ό,τι αναμένει η αγορά».

Διαβάστε επίσης:

Ozempic: Αποτελεσματικό σε άνοια, κάπνισμα και αλκοολισμό; – Τι διαπιστώνει νέα μελέτη

ΕΚΤ: Η πολιτική αστάθεια επηρεάζει τα επιτόκια – Πότε προβλέπεται να μειωθούν ξανά

Xρυσός: Παραμένει πάνω από τα 2.400 δολάρια – Κέρδη 17% από τις αρχές του έτους