Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Τράπεζες

J.P. Morgan: Tα νέα trades που προτείνει στα ομόλογα των τραπεζών

Οι επικεφαλής των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών: Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς), Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ), Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Φωκίων Καραβίας (Eurobank)

Οι επικεφαλής των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών: Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς), Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ), Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Φωκίων Καραβίας (Eurobank)

Η J.P. Morgan και η European Credit – Financials με την ομάδα των Gareth Davies και Drishti Sharma επισημαίνουν ότι η αξία στα ομόλογα των ελληνικών τραπεζών βρίσκεται στις εκδόσεις υψηλής διαβάθμισης και όχι στα oμόλογα μειωμένης εξασφαλίσεως Tier 2.

«H υπεραπόδοση των ομολόγων των ελληνικών τραπεζών ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή, αυξάνοντας ολοένα και περισσότερο τα ερωτήματα των επενδυτών για το κατά πόσο τα ομόλογα έχουν αποτιμήσει πλήρως τα ευνοϊκά χαρακτηριστικά και τις αναβαθμίσεις στα guidances, ειδκά αν η σύγκριση λάβει χώρα με ισπανικές τράπεζες μεσαίας κατηγορίας.

Οι τρέχουσες αποτιμήσεις ευνοούν τη μετάβαση από τα ελληνικά ομόλογα μειωμένης εξασφαλίσεως Tier 2 σε αντίστοιχα ισπανικά, αλλά και η εναλλαγή από ισπανικά ομόλογα πρώτης εξασφαλίσεως σε ελληνικούς τίτλους  υψηλής διαβάθμισης (senior preferred)», υπογραμμίζουν οι Davies και Sharma.

«Μειώσαμε τον κίνδυνο στις ελληνικές τράπεζες, τερματίζοντας μια μακροχρόνια υπερεπενδεδυμένη (overweight) θέση στις αρχές του έτους και έχουμε ουδέτερη σύσταση, αν και τελικά η μείωση της σύστασης έγινε πρόωρα. Πιστεύουμε ότι οι αποτιμήσεις δεν αφήνουν τώρα σχεδόν κανένα περιθώριο λάθους στις μακροοικονομικές προοπτικές της Ελλάδας και στην εκτέλεση των επιχειρηματικών σχεδίων των τραπεζών.

Επισημαίνουμε ότι παρά τις εναπομένουσες διαφορές μεταξύ ελληνικής και ισπανικής κρατικής πιστοληπτικής αξιολόγησης και το μέγεθος και το εύρος των αντίστοιχων τραπεζικών τομέων της χώρας, οι τέσσερις ελληνικοί εκδότες διαπραγματεύονται τώρα εντός ενός πολύ περιορισμένου εύρους και σε παρόμοια επίπεδα με τις ισπανικές τράπεζες δεύτερης κατηγορίας και συγκεκριμένα τις Unicaja και Abanca», εξηγεί το δίδυμο της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.

Tι trades προτείνει στους επενδυτές η JPM

Βάσει ποιότητας ενεργητικού, κερδών, κεφαλαίων και προοπτικών, οι αναλυτές της J.P. Morgan προτείνουν στους επενδυτές τα παρακάτω trades:

Στα ομόλογα υψηλής διαβάθμισης ( senior preferred):

Στα ομόλογα μειωμένης εξασφαλίσεως Tier 2:

Oι εκτιμήσεις για τις συνθήκες μεταξύ των ελληνικών τραπεζών

Διαβάστε επίσης:

Attica – Παγκρήτια: Το πράσινο φως για μια τράπεζα με ενεργητικό 10 δισ. ευρώ

Alpha Bank: 9,5 φορές υπερκάλυψη για το ΑΤ1 ομόλογο των 300 εκ. ευρώ – Στο 7,5% το κουπόνι – Πάνω από 250 οι επενδυτές

Αντώνης Βαρθολομαίος: Η Παγκρήτια Τράπεζα θα αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα