ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κώστας Τσιάρας στο mononews: Το σχέδιο μας για τα αγροτικά προϊόντα που πλήττονται από τους δασμούς Τραμπ
Η Τράπεζα Πειραιώς σταθερά αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, για να στηρίζει τον αγροτικό κόσμο.
Στο πλαίσιο αυτό, υπέγραψε το νέο μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την προσφορά της Κάρτας του Αγρότη και στη νέα προγραμματική περίοδο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.
Παράλληλα, κατανοώντας τις αυξημένες ανάγκες ρευστότητας των παραγωγών λόγω της έναρξης της καλλιεργητικής περιόδου, δίνεται η δυνατότητα ενεργοποίησης του ορίου με υπολογισμό του ως ποσοστό επί της Βασικής Ενίσχυσης του 2022, ειδικά για όσους έκαναν χρήση της Κάρτας της Τράπεζας Πειραιώς, κατά το προηγούμενο έτος. Επιπλέον, έχοντας υπόψη ότι, στο πλαίσιο της
Νέας ΚΑΠ που ήδη ισχύει από 1.1.2023, τα ποσά ενισχύσεων που συνδέονται με το «πρασίνισμα» αντικαθίστανται με άλλα, θα δοθεί η δυνατότητα χορήγησης και τυχόν συμπληρωματικού ορίου κατόπιν σχετικής αίτησης του αγρότη, όταν αυτός ολοκληρώσει την οριστική δήλωσή του για το ΟΣΔΕ 2023.
Για όσους αγρότες δεν έκαναν χρήση της Κάρτας Αγρότη το 2022, η Τράπεζα Πειραιώς θα δέχεται και νέα αιτήματα για Κάρτα του Αγρότη με την προσκόμιση της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) του 2023 και μόλις είναι δυνατή η ολοκλήρωση της υποβολής της.
Η Κάρτα του Αγρότη παρέχεται υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις, που έχουν συμφωνηθεί με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ιωάννης Καλλιάς – TÜV AUSTRIA: Πώς οι υπηρεσίες μας μειώνουν τον κίνδυνο και στηρίζουν την ανάπτυξη
- Δήμας: Ένα βήμα πριν την σύμβαση για τον ΒΟΑΚ – Καινοτόμο έργο χωρίς προηγούμενο το flyover στη Θεσσαλονίκη
- Ντόναχιου προς Μητσοτάκη: Η Ελλάδα αποδίδει καλύτερα από τον μέσο όρο στην Ευρώπη – Ψήφος εμπιστοσύνης από τον Πρόεδρο του Eurogroup
- Τραμπ: Απειλεί την Κίνα με δασμούς έως και 245% – Και με δασμούς σε κρίσιμης σημασία ορυκτά
