Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Τράπεζες

Goldman Sachs: Νέος γύρος απολύσεων τον επόμενο μήνα

Goldman-Sachs

Έναν νέο γύρο απολύσεων στην Goldman Sachs, που θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες επιβεβαίωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Ντέηβιντ Σόλομον.

Στο καθιερωμένο του ετήσιο μήνυμα προς το προσωπικό της τράπεζας στο τέλος κάθε έτους ο Σόλομον ανέφερε «Διεξάγουμε μία προσεκτική ανασκόπηση και ενώ οι συζητήσεις είναι ακόμη σε εξέλιξη, αναμένουμε ότι η μείωση του αριθμού των εργαζομένων μας θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου», όπως δημοσιεύει το Bloomberg.

Παράλληλα, ο Σόλομον μίλησε για τους παράγοντες που επηρεάζουν το επιχειρηματικό τοπίο, όπως οι αυστηρότερες νομισματικές συνθήκες που επιβραδύνουν την οικονομία. «Για την ηγετική μας ομάδα, η εστίαση βρίσκεται στην προετοιμασία της εταιρείας για να αντιμετωπίσει αυτούς τους αντίθετους ανέμους», υποστήριξε.

Να σημειωθεί ότι λίγο καιρό πριν, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η αμερικανική τράπεζα εξέταζε την απόλυση έως και 4.000 ατόμων με στόχο την κερδοφορία, ενώ πληροφορίες αποκάλυψαν ότι ζητήθηκε από διευθυντικά στελέχη του τραπεζικού κολοσσού να εντοπίσουν άτομα με χαμηλές επιδόσεις για περικοπές έως και 8% του εργατικού δυναμικού στις αρχές του 2023.

Η Goldman Sachs αναμένεται να καταγράψει ετήσια έσοδα περίπου 48 δισ. δολαρίων. Πρόκειται για τη δεύτερη καλύτερη επίδοσή της μετά το ρεκόρ μόλις του περασμένου έτους.

Υπενθυμίζεται ότι τα μεγέθη της τράπεζας υποχώρησαν από πέρυσι λόγω του ξαφνικού πλήγματος που δέχθηκε ο κλάδος της καταναλωτικής τραπεζικής της. Μαζί με τη μείωση των δαπανών στην τεχνολογία και την ενοποίηση των λειτουργιών, όλα αυτά συνέβαλαν στις απώλειες της Goldman για το 2022.

Παράλληλα,  σύμφωνα με αναλυτές τα έσοδα της τράπεζας θα μπορούσαν να μειωθούν έως και κατά 44% σε σχέση με το περασμένο έτος.

 

Διαβάστε επίσης:

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Διαγράφονται από το Χ.Α. οι μετοχές της Γ.Ε Δημητρίου