Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Goldman Sachs: Υπερδιπλασίασε τα κέρδη το β’ τρίμηνο – Έσοδα στα $12,7 δισ.

Ντέιβιντ Σόλομον-CEO της Goldman Sachs

Ντέιβιντ Σόλομον-CEO της Goldman Sachs

Υπερδιπλασιάστηκαν το β’ τρίμηνο τα κέρδη και έσοδα της Goldman Sachs, της οποίας τα οικονομικά μεγέθη αιφνιδίασαν την Wall Street, αφού οι προβλέψεις ανέφεραν χαμηλότερες επιδόσεις για τον ισχυρό τραπεζικό κολοσσό.

Ειδικότερα, ανακοίνωσε έσοδα 12,73 δισ. δολαρίων έναντι πρόβλεψης για 12,46 δισ. δολάρια, ενώ τα κέρδη της διαμορφώθηκαν σε 8,62 δολάρια ανά μετοχή, άνω των εκτιμήσεων για 8,34 δολ. ανά μετοχή.

Τα οικονομικά μεγέθη της τράπεζας, ενισχύθηκαν από τις υψηλότερες προμήθειες και τις ισχυρές επιδόσεις στις συναλλαγές σταθερού εισοδήματος, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της.

Οι προμήθειες επενδυτικής τραπεζικής αυξήθηκαν κατά 21% στα 1,73 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίμηνο.

Τα έσοδα από τις συναλλαγές σταθερού εισοδήματος, νομισμάτων και εμπορευμάτων (FICC) αυξήθηκαν κατά 17%, ενώ τα έσοδα από διαπραγματεύσεις μετοχών αυξήθηκαν κατά 7%.

Η μονάδα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και περιουσίας της τράπεζας, η οποία διαχειρίζεται χρήματα για λογαριασμό εύπορων και θεσμικών πελατών, ανέφερε αυξημένα έσοδα κατά 27% το β’ τρίμηνο.

Τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 3,04 δισεκατομμύρια δολάρια ή 8,62 δολάρια ανά μετοχή για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, σε σύγκριση με τα 1,22 δισεκατομμύρια δολάρια ή 3,08 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

«Είμαστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα του β’ τριμήνου και τη συνολική μας απόδοση το α’ εξάμηνο του έτους, η οποία αντανακλά την ισχυρή ανάπτυξη από έτος σε έτος τόσο στην Παγκόσμια Τραπεζική & Αγορές όσο και στο Asset & Wealth Management», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος David Solomon.

Υπενθυμίζεται ότι τα κέρδη της τράπεζας το προηγούμενο τρίμηνο επλήγησαν από μειώσεις που σχετίζονται με την GreenSky, την πρώην επιχείρηση fintech που πουλήθηκε από την Goldman.

Αυτή τη στιγμή, έχει επικεντρωθεί εκ νέου στους παραδοσιακούς βασικούς άξονές της – την επενδυτική τραπεζική και τις συναλλαγές. Διαχειρίζεται assets αξίας 2,93 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Παρόλο που οι πιστωτικές κάρτες ήταν μια σημαντική πτυχή της καταναλωτικής στρατηγικής της Goldman, αποφάσισε να αποσυρθεί από τη λιανική τραπεζική, μετά από μεγάλες απώλειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάιο, υπέγραψε συμφωνία για τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου των συνταξιοδοτικών ταμείων ύψους 43,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων του γίγαντα των μεταφορών UPS.

Διαβάστε επίσης: 

AXIA: Αυξάνει τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες

BlackRock: Ιστορικό ρεκόρ με assets υπό διαχείριση ύψους $10,6 τρισ. – Άλμα 8% στα έσοδα

Wells Fargo: Το κόστος καταθέσεων έπληξε την κερδοφορία τριμήνου – Άνοδος στην επενδυτική τραπεζική