Πάνω από 2.800 γυναίκες είχαν υποβάλλει ομαδική αγωγή εναντίον της Goldman Sachs κατηγορώντας την για μισθολογικές διακρίσεις εις βάρος τους. Το «boy’s club» όπως την έχουν κατηγορήσει κατά καιρούς πολλές γυναίκες, έχει δεχθεί τα προηγούμενα χρόνια ποικίλες αγωγές, από φυλετικές διακρίσεις έως και κατηγορίες για βιασμό.

Η δίκη θα διενεργούνταν τον επόμενο μήνα, με τις δύο πλευρές στο παρά πέντε να φτάνουν σε συμφωνία για τη λήξη μιας μακρόχρονης υπόθεσης.

Οι γυναίκες, πρώην εργαζόμενες στη Goldman Sachs είχαν κατηγορήσει τον τραπεζικό κολοσσό για διακρίσεις, που λειτούργησαν ως εμπόδιο στην καριέρα τους και για μειωτικές συμπεριφορές εις βάρος τους.

Όλα ξεκίνησαν από την κριστίνα Τσεν Όστεν, η οποία εντάχθηκε στην εταιρεία το 1997. Το 2005 υπέβαλλε καταγγελία για διακρίσεις στην Επιτροπή Ίσως Ευκαιριών των ΗΠΑ και στη συνέχεια υπέβαλλε μήνυση εναντίον του αμερικανικού τραπεζικού κολοσσού.

Σύμφωνα με το Bloomberg η δίκη επρόκειτο να επικεντρωθεί σε στατιστικά στοιχεία που αφορούσαν αμοιβές και προαγωγές, όμως υπήρχε ο κίνδυνος να πέσει φως κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στη δομή του εργασιακού χώρου της Goldman Sachs, ο οποίος έχει βρεθεί στο στόχαστρο πολλών αγωγών στο παρελθόν.

Ο διακανονισμός στον οποίο έφτασαν τελικά οι δύο πλευρές προβλέπει πολύ υψηλότερο αντίτιμο για την Goldman Sachs, από αυτό που πλήρωσε (πάνω από 100 εκατ. δολάρια) για να βάλει ένα τέλος στην αγωγή, στην οποία ο Τύπος αναφερόταν ως Boom-Boom Room, η οποία αφορούσε μία υπόθεση παρενόχλησης και διακρίσεων εναντίον μίας εργαζόμενης.

Διαβάστε επίσης:

Τράπεζα Πειραιώς: Πώς είδαν Goldman Sachs, JPMorgan, Morgan Stanley, Jefferies και Mediobanca τα αποτελέσματα της τράπεζας