Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Τράπεζες

Fiera Capital: Υμνοι στη διοίκηση της Attica Bank από το fund που μπαίνει στην ΑΜΚ με 12 εκατ.

Ελένη Βρεττού, CEO της Attica Bank

Ελένη Βρεττού, CEO της Attica Bank

Είναι προνόμιο να συμμετέχουμε στην επιτυχία και την ισχυρή πορεία της Attica Bank εντός της Ευρωζώνης, όπου ως challenger bank αξιοποιεί την επιχειρηματική της ευελιξία για την ανάπτυξη εξαιρετικών προϊόντων, δήλωσε o Vijay Singh, Διαχειριστής Χαρτοφυλακίου στις Δημόσιες Αγορές της Fiera Capital.

Μάλιστα στην ανακοίνωση της Fiera υπογραμμίζεται πως:

Υπό την ηγεσία της διακεκριμένης στον κλάδο Ελένης Βρεττού, Διευθύνουσας Συμβούλου της Attica Bank, και του μακροχρόνιου μετόχου Thrivest, η ανακεφαλαιοποίηση αναμένεται να παρέχει την απαραίτητη ενίσχυση κεφαλαίων και κάλυψη για την υποστήριξη της λειτουργικής συγχώνευσης της τράπεζας με την Παγκρήτια Τράπεζα, μια πρώην συνεταιριστική τράπεζα που ιδρύθηκε το 1993.

Χθες η Fiera Capital ανακοίνωσε την δέσμευση της να συμμετάσχει με ποσό 12 εκατ ευρώ στην ΑΜΚ ύψους 735 εκατ ευρώ της Attica Bank, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σχολιάζοντας την ανακεφαλαιοποίηση ο Vijay Singh Διαχειριστής Χαρτοφυλακίου στις Δημόσιες Αγορές της Fiera Capital (UK) Limited,  υπογραμμίζει πως:

«Η Attica Bank και η κορυφαία ομάδα διοίκησής της έχουν επιτύχει εντυπωσιακή πρόοδο τα τελευταία δύο χρόνια, υλοποιώντας ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο που είχε ως αποτέλεσμα ένα υγιές ισοζύγιο με εξαιρετική ποιότητα ενεργητικού».

»Η συναρπαστική πορεία προς τα εμπρός, μετά την ανακεφαλαιοποίηση, περιλαμβάνει την κάλυψη των πιστωτικών αναγκών ενός από τους πιο δυναμικούς και ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς της ελληνικής οικονομίας», αναφέρει ο Vijay Singh και συνεχίζει:

«Με αυτό το πνεύμα, η Fiera δεσμεύεται να υποστηρίξει την Attica Bank στην αποστολή της να προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη και την καινοτομία στην Ελλάδα.

Πιστεύουμε ότι η προοπτική αυτής της στρατηγικής επένδυσης δεν θα ενισχύσει μόνο τη θέση της Attica Bank στην αγορά, αλλά θα συμβάλει και στη γενικότερη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

Η Fiera Capital, κορυφαία ανεξάρτητη εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων με υπό διαχείριση κεφάλαια άνω των 116,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ στις 30 Ιουνίου 2024, ανακοινώνει τη δέσμευσή της να συμμετάσχει στην ανακεφαλαιοποίηση της Attica Bank με το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο στην αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού τομέα.

Η συμμετοχή της Fiera θα πραγματοποιηθεί μέσω της συνδρομής αδιάθετων μετοχών στην τρέχουσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση:

Η εν εξελίξει ανακεφαλαιοποίηση της Attica Bank, η οποία ανέρχεται έως και στα 735 εκατομμύρια ευρώ, αντιπροσωπεύει την τελευταία σημαντική αναδιάρθρωση των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (NPEs) σε ολόκληρο το σύστημα μέσω του προγράμματος “Ηρακλής III” της Attica Bank.

Διαβάστε επίσης:

HELL Energy: Διακόπτει την παραγωγή στο εργοστάσιό της λόγω έλλειψης βιταμινών Β

Πρόστιμο «μαμούθ» 800.000 ευρώ σε γιατρό που έγραφε φάρμακα στη μητέρα του και τα πουλούσε

LVMH: Οι Κινέζοι γυρίζουν τη πλάτη στις πολυτελείς τσάντες – Απογοήτευση στον κλάδο