Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Μετοχές

Euroxx για τράπεζες: Έρχονται αναβαθμίσεις στο guidance – Οι νέες τιμές στόχοι

Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ), Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς), Φωκίων Καραβίας (Εurobank)

Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ), Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς), Φωκίων Καραβίας (Εurobank)

Ένα ισχυρό δεύτερο τρίμηνο για τις ελληνικές τράπεζες περιμένει η Euroxx, η οποία σε έκθεσή της προαναγγέλλει την αναβάθμιση των guidances για το σύνολο της χρονιάς.

Αναμένει ότι τα καθαρά έσοδα θα υποχωρήσουν κατά 4% σε τριμηνιαία βάση (έναντι -2,5% σε τριμηνιαία βάση το α’ τρίμηνο του 2024) λόγω του υψηλότερου κόστους καταθέσεων, των χαμηλότερων εταιρικών spreads και των νέων εκδόσεων MREL.

Τα αποτελέσματα θα πρέπει επίσης να ενισχυθούν από την ισχυρή αύξηση των προμηθειών, τη συνεχή συγκράτηση του κόστους και το χαμηλό κόστος κινδύνου με περιορισμένες νέες ροές «κόκκινων» δανείων (NPL).

Η μείωση των καθαρών εσόδων από τόκους κινείται με ηπιότερους ρυθμούς από τις προσδοκίες για το σύνολο της χρήσης, λόγω των λιγότερων μειώσεων επιτοκίων από την ΕΚΤ, βελτίωσης στις νέες εκταμιεύσεις δανείων το δεύτερο τρίμηνο και της αργής μετατόπισης καταθέσεων προς τις προθεσμιακές.

Η Euroxx διατηρεί τις συστάσεις σε overweight δίνοντας τιμή-στόχο στα 2,5 ευρώ για τη Eurobank (με περιθώριο ανόδου 12%), στα 9,8 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα (upside 16%), στα 2,4 ευρώ για την Alpha Bank (+38% από τα τρέχοντα επίπεδα) και στα 5,4 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς, με το περιθώριο ανόδου να εκτιμάται στο 38%.

Διαβάστε επίσης:

Σημαντική κίνηση απο Protergia: Διατηρεί σταθερές τις τιμές ρεύματος και τον Αύγουστο