• Τράπεζες

    Eurobank: Ισχυρή ανάκαμψη των πωλήσεων στο ελληνικό λιανεμπόριο το 2024

    Φωκίων Καραβίας, CEO Eurobank

    Φωκίων Καραβίας, CEO Eurobank


    Την εξέλιξη του όγκου των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο από την προ πανδημίας περίοδο μέχρι το α’ τρίμηνο 2024, παρουσιάζουν οι αναλυτές της Eurobank στο οικονομικό δελτίο “7 Ημέρες Οικονομία”.

    Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), οι πωλήσεις στο λιανικό εμπόριο ανέκαμψαν ισχυρά τον Μαρ-24 (6,2% σε μηνιαία βάση και 4,7% σε ετήσια βάση), παρά ταύτα για το σύνολο του α’ τριμήνου 2024 κινήθηκαν καθοδικά, τόσο σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο όσο και σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

    Αναλυτικά, ο εποχικά διορθωμένος δείκτης όγκου λιανικού εμπορίου μειώθηκε σε τριμηνιαία και σε ετήσια βάση κατά 2,0% και 4,5% αντίστοιχα το α’ τρίμηνο 2024. Αυτό το αποτέλεσμα δύναται να επηρεάσει αρνητικά τα στοιχεία της ιδιωτικής κατανάλωσης του α’ τριμήνου 2024.

    Ωστόσο, οι εθνικοί λογαριασμοί δείχνουν ότι η ιδιωτική κατανάλωση παρουσιάζει ανθεκτικότητα τα τελευταία τρίμηνα, με μια πιθανή εξήγηση να είναι ότι οι υπηρεσίες, τουλάχιστον προς το παρόν, αντισταθμίζουν τις απώλειες που καταγράφονται στο λιανικό εμπόριο.

    Διαβάστε επίσης

    Eurobank: Fast – track διαδικασία εκταμίευσης στεγαστικού δανείου

    Goldman Sachs και J.P. Morgan: Τι αλλάζει στις ελληνικές τράπεζες μετά την έγκριση του SSM για τα μερίσματα

    EFG International: Εκτίναξη 10% για τη μετοχή – Κλείνει το deal του Σπύρου Λάτση με τη Julius Baer



    ΣΧΟΛΙΑ