• Τράπεζες

    Eurobank: Φθηνότερες προμήθειες και χρεώσεις για συναλλαγές, πίεση προς τις άλλες τράπεζες

    Φωκίων Καραβίας, CEO Eurobank

    Φωκίων Καραβίας, CEO Eurobank


    Τέσσερα πακέτα συναλλαγών με κόστος που ξεκινά από τα 0,60 ευρώ το μήνα προσφέρει η Eurobank στους πελάτες της, και μέσω των οποίων περιορίζεται σημαντικά το ύψος των προμηθειών και χρεώσεων.

    Εξάλλου όπως έχει τονίσει ο  υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης:  «Για το θέμα της χρέωσης των πελατών υπάρχουν πάντοτε ιδέες, είτε από την ευρωπαϊκή τραπεζική αγορά είτε από άλλους κλάδους της ελληνικής οικονομίας τις οποίες οι τράπεζες θα μπορούσαν να υιοθετήσουν.  Είμαι βέβαιος ότι οι ελληνικές τράπεζες θα κινηθούν, η καθεμιά με τον δικό της τρόπο και με βάση την εμπορική της πολιτική, σε αυτήν την κατεύθυνση χωρίς να χρειαστεί οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση».

    Η κίνηση της Eurobank δημιουργεί νέα δεδομένα καθώς και οι άλλες τράπεζες, που έχουν πακέτα συναλλαγών ή δεν έχουν, θα πρέπει να προσαρμοστούν στον ανταγωνισμό που δημιουργείται.

    Η Eurobank ανακοίνωσε λοιπόν χθες τα νέα αναβαθμισμένα πακέτα συναλλαγών, τα οποία προσφέρονται με έκπτωση στη μηνιαία χρέωση τους, ανάλογα με τη σχέση που έχει ο πελάτης με την τράπεζα, ενώ συνοδεύονται και με προνόμια και εκπτώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

    Ειδικότερα από τις 2 Αυγούστου  η τράπεζα θα προσφέρει το Eurobank My Blue Advantage, που με μηνιαία χρέωση 0,60 ευρώ καλύπτει  τις βασικές ανάγκες, ενώ στους  πελάτες που έχουν λογαριασμό σύνταξης ή μισθοδοσίας, προσφέρεται δωρεάν.

    Το My Silver Advantage, με επιπλέον  συναλλαγές για τις καθημερινές υποχρεώσεις έχει μηνιαίο κόστος 2 ευρώ, ή 1,5 ευρώ για εκείνους που διατηρούν λογαριασμό σύνταξης ή μισθοδοσίας, όπως και για όσους έχουν κατάθεση ή επενδυτικό προϊόν άνω των  10.000 ευρώ και πραγματοποιούν τις συναλλαγές online και κοστίζει 1 ευρώ  για τους πελάτες personal, private, corporate banking.

    Το πακέτο My Gold Advantage, περιλαμβάνει ακόμα περισσότερες συναλλαγές, κοστίζει 5 ευρώ το μήνα, και ανάλογα με τη σχέση που έχει ο πελάτης με την τράπεζα το κόστος περιορίζεται στα 3,75 και στα 2,5 ευρώ το μήνα.

    Τέλος το  My Platinum Advantage, για απεριόριστες συναλλαγές έχει μηνιαία χρέωση 10 ευρώ και 5 ευρώ για τους πελάτες  personal, private, corporate banking, που διατηρούν μισθοδοσία ή λαμβάνουν τη σύνταξή τους και πραγματοποιούν τις συναλλαγές online.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι  ο πελάτης που έχει λογαριασμό μισθοδοσίας ή σύνταξης στην Eurobank μπορεί μέσω του Eurobank My Blue Advantage, που του παρέχεται δωρεάν, μπορεί να:

    • Πληρώνει δωρεάν τους μηνιαίους λογαριασμούς ύδρευσης, ενέργειας, τηλεφωνίας και λοιπών οργανισμών μέσω πάγιας εντολής,
    • Στείλει και να λάβει χρήματα εντός Ελλάδος ύψους έως €500 την ημέρα, δωρεάν, μέσω της υπηρεσίας IRIS Payments (π.χ. να πληρώσει το ενοίκιό του, μέσω IRIS Payments)
    • Εκδώσει prepaid κάρτa και να κάνει την πρώτη φόρτιση δωρεάν
    • Ανανεώσει (ανά 5ετία) τη χρεωστική του κάρτα χωρίς επιβάρυνση
    • Επανεκδώσει τη Χρεωστική κάρτα λόγω κλοπής ή και φθοράς δωρεάν.

    Ο πελάτης έχει συνολικό  όφελος από τις συναλλαγές που προσφέρει το πακέτο  3,10 ευρώ το μήνα. Ενώ για τις συναλλαγές που πραγματοποιεί σε σούπερ μάρκετ και πρατήρια καυσίμων με χρεωστική κάρτα Debit Mastercard, συμμετέχει στο πρόγραμμα επιβράβευσης επιστροφή, που είναι το μοναδικό πρόγραμμα επιβράβευσης που επιστρέφει πραγματικά ευρώ και όχι πόντους.

    Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η τράπεζα ενδεικτικά, ένας πελάτης μπορεί να κερδίσει 5 ευρώ επιστροφή το μήνα από τις αγορές του σε super market που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (Σκλαβενίτης, Μασούτης, My market, Χαλκιαδάκης) και άλλα 2 ευρώ. Με το συνολικό όφελος να είναι 10 ευρώ το μήνα.

    Το μηνιαίο όφελος για τον πελάτη ανάλογα με το πακέτο που χρησιμοποιεί αυξάνεται και μπορεί να φτάσει στο My Platinum Advantage τα 54 ευρώ το μήνα.

    Διαβάστε επίσης

    Eurobank: Εκπλήξεις στις συναλλαγές με δωρεάν προμήθειες – Όλα τα νέα πακέτα με παραδείγματα

    Πηγές Eurobank: Γιατί θεωρεί δίκαιο και εύλογο το τίμημα της Δημόσιας Πρότασης για την Ελληνική Τράπεζα

    Eurobank: Πρόσθετη έκδοση ομολόγων 100 εκατ. ευρώ με private placement



    ΣΧΟΛΙΑ