• Τράπεζες

    Eurobank: Αποδίδει καρπούς το πρόγραμμα για τα νέα ζευγάρια στα ακριτικά νησιά – Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Καραβίας

    Φωκίων Καραβίας, CEO Eurobank

    Φωκίων Καραβίας, CEO Eurobank


    Αποδίδει καρπούς η πρωτοβουλία της  Eurobank «Μπροστά για την Οικογένεια», που ξεκίνησε πριν από  τρία χρόνια, και δίνει κίνητρα σε νέα ζευγάρια που κατοικούν σε ακριτικές περιοχές και νησιά να αποκτήσουν παιδιά.

    Είναι δε  χαρακτηριστικό ότι μέσα σ αυτά τα 3 χρόνια γεννήθηκαν με την οικονομική στήριξη της τράπεζας με εξωσωματική γονιμοποίηση 36 μωρά.

    Η τράπεζα στηρίζει παράλληλα και τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες των ακριτικών περιοχών στα ανατολικά σύνορα της χώρας –από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο- προσφέροντας στεγαστικό δάνειο με σταθερό επιτόκιο 1% και διάρκεια μέχρι 40 χρόνια

    Μάλιστα όπως έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ο CEO της τράπεζας Φωκίων Καραβίας: «Η  Eurobank συμβάλλει στην αντιμετώπιση της μεγάλης πρόκλησης του δημογραφικού αναπτύσσοντας, εδώ και τρία χρόνια το πρόγραμμα Μπροστά για την Οικογένεια». Τονίζοντας πως: η πρωτοβουλία έχει στόχο την ανάδειξη του δημογραφικού ζητήματος στην πραγματική του διάσταση, δηλαδή ως εθνικής πρόκλησης και εθνικής προτεραιότητας..

    Η πρωτοβουλία είχε ανταπόκριση καθώς η  πολιτεία σχεδιάζει ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το δημογραφικό, ενώ ο Πρωθυπουργός έχει δώσει το  παρών και έχει μιλήσει και στα τρία ετήσια ειδικά συνέδρια για το θέμα που διοργάνωσε η Eurobank.

    Την ίδια ώρα όλες οι μετρήσεις –όπως και αυτή της  Metron Analysis, που υλοποιήθηκε πρόσφατα  με χρηματοδότηση της Eurobank -,  επιβεβαιώνουν ότι οι πολίτες κατατάσσουν την υπογεννητικότητα ως μείζονα μακροπρόθεσμη πρόκληση για τη χώρα. Ενώ η πρωτοβουλία της τράπεζας έχει κινητοποιήσει και άλλους οργανισμούς  του ιδιωτικού τομέα οι οποίοι  ανακοινώνουν μέτρα στην κατεύθυνση της υποστήριξης των οικογενειών ώστε να αποκτήσουν περισσότερα παιδιά.

    Χθες ο κ. Καραβίας με επιστολή του στο προσωπικό της τράπεζας ανακοίνωσε δέσμη μέτρων και για «την οικογένεια της Eurobank».

    Συγκεκριμένα:

    -Οι οικογένειες  που θα αποκτήσουν τρίτο παιδί θα λάβουν εφάπαξ οικονομική βοήθεια 25.000 ευρώ και 30.000 ευρώ για το τέταρτο παιδί και 30.000 ευρώ για κάθε παιδί πάνω από τα τέσσερα.

    -Η άδεια κύησης για τις μητέρες επεκτείνεται από τους 9 μήνες στο 1 χρόνο.

    -Ενώ για τους πατέρες αυξάνονται οι μέρες της γονικής άδειας στις 28 από τις 14 ημέρες.

    Μεταξύ των άλλων στην επιστολή του ο κ. Καραβία αναφέρει:

    Δεν θα μπορούσαμε παρά να σκεφτούμε την οικογένεια στο πλαίσιο της δικής μας μεγάλης «οικογένειας» της Eurobank. Αποτελεί για εμένα και όλη τη διοίκηση της Τράπεζας εξαιρετική χαρά η απόφαση να προχωρήσουμε σε μια πρωτοποριακή για τον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα δέσμη μέτρων στήριξης των δικών μας ανθρώπων που θέλουν να αποκτήσουν μια πολυμελή οικογένεια ή να τη διευρύνουν. Σχεδιάσαμε για το σκοπό αυτό, σε συνεργασία με το αντιπροσωπευτικό σωματείο των εργαζομένων μας, μια δέσμη μέτρων που θα περιγράψω στη συνέχεια. Η Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα υπογραφεί με το αντιπροσωπευτικό σωματείο εντός Ιουνίου θα περιλαμβάνει όλη αυτή τη σειρά νέων παροχών και αναπροσαρμογών σε ήδη υπάρχουσες, οι οποίες θα έχουν αναδρομική ισχύ από 1 Ιανουαρίου 2024.

    Και ακόμα επισημαίνει:

    «Ερχόμαστε με τις ενέργειές μας αυτές να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφάλειας για τους ανθρώπους μας που ονειρεύονται μεγαλύτερη οικογένεια και να τους στείλουμε το μήνυμα ότι η Τράπεζα είναι δίπλα τους και τους βοηθά να στηρίξουν αυτή τους την επιλογή. Αισθανόμαστε πως κάθε μέλος μιας οικογένειας εργαζομένου μας είναι μέλος της οικογένειας της Eurobank. Και όσα περισσότερα μέλη υποδεχόμαστε, τόσο μεγαλύτερη η χαρά όλων μας. Η απόφαση για την απόκτηση ενός παιδιού είναι προσωπική και οικογενειακή. Η δική μας υποχρέωση και βούληση είναι, για όσους την πάρουν, να την κάνουμε όσο πιο εύκολη γίνεται και να ξέρουν πως θα είμαστε πάντοτε δίπλα τους».

    Να σημειωθεί ότι μέσα σε τρία χρόνια η Eurobank  σε συνεργασία με την BeLive για την εξωσωματική γονιμοποίηση, την  «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και την  ένωση «Μαζί για το Παιδί», έχει εστιάσει τις δράσεις της στην Ανατολική ακριτική Ελλάδα, από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο και διευρύνοντας συνεχώς τις σχετικές ενέργειες.

    Ειδικότερα:

    -Η τράπεζα προσφέρει δάνεια σε οικογένειες με 3 ή περισσότερα παιδιά, με εξαιρετικά ελκυστικούς όρους για την απόκτηση πρώτης κατοικίας στην Ανατολική ακριτική Ελλάδα. Το  στεγαστικό δάνειο έχει σταθερό επιτόκιο μόλις 1% για όλη τη διάρκεια του δανείου, έως και τα 40 χρόνια, ώστε η μηνιαία δόση, περίπου 250 – 300 ευρώ για δάνειο 100.00 ευρώ, να είναι πραγματικά χαμηλή και σταθερή.

    -Σε συνεργασία με το Σωματείο Be-Live και με τη στήριξη της Eurobank για την παροχή δωρεάν θεραπειών εξωσωματικής γονιμοποίησης –με αυστηρά ιατρικά, κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια- έχουν γεννηθεί 36 μωρά, συνολικά στην Ελλάδα, 19 από τα οποία έχουν γεννηθεί στα ανατολικά σύνορα της χώρας.

    -Έχει πραγματοποιήσει 15 ενημερωτικές εκδηλώσεις σχετικά με την υπογονιμότητα και την εξωσωματική γονιμοποίηση σε Ικαρία,  Φούρνους, Καστελόριζο, Κω, Μυτιλήνη, Καλλονή, Νίσυρο, Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Λήμνο, Αγιο Ευστράτιο, Σάμο, Χίο και  Οινούσσες.

    -Εχει πρόγραμμα για την Απασχόληση σε ακριτικές περιοχές Δημιουργία εξ’ αποστάσεως θέσεων απασχόλησης στο EuroPhone Banking για μόνιμους κατοίκους του Έβρου και των νησιών του Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Λήμνος). Οι θέσεις που έχουν δημιουργηθεί έως σήμερα είναι 75.

    -Χρηματοδότησε την πρόσφατη έρευνα της Metron Analysis  για την Υπογεννητικότητα στην Ελλάδα. Η έρευνα έδειξε ότι η υπογεννητικότητα οφείλεται σε πολλούς παράγοντες όπως οι σύγχρονες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, προτεραιότητες και αξίες. Παρότι όσοι συμμετείχαν στην έρευνα έχουν κατά όρο 1 παιδί, ανέφεραν πως θα ήθελαν να είχαν  2, 3 παιδιά, κάτι  που καταδεικνύει πως υπάρχει έδαφος για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας στη χώρα.

    – Έχουν διατεθεί 823 βρεφικά πακέτα με είδη πρώτης ανάγκης, για τον 1ο χρόνο ενός μωρού, στις περιοχές εμβέλειας του Προγράμματος.

    – Εξασφαλίστηκε η διάθεση παιδαγωγών σε Δήμους μικρών νησιών και συγκεκριμένα, Λογοθεραπευτή στις Οινούσσες, Μουσικού στο Καστελόριζο και Καθηγητή Ρομποτικής στον Άγιο Ευστράτιο για την κάλυψη παιδαγωγικών αναγκών παράλληλα με το δημόσιο σχολείο.

    -Η τράπεζα προσφέρει σε γονείς με παιδιά έως ενός έτους, στον Έβρο, τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, μία σειρά τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων με κοινωνική στόχευση και πολύ προνομιακούς όρους. Μεταξύ αυτών, δωρεάν ασφάλεια υγείας παιδιού για τα πρώτα δύο χρόνια ζωής τους, προνόμια για αποταμίευση της νέας οικογένειας και επιπλέον 10% επιστροφή σε αγορές βρεφικών ειδών.

    Διαβάστε επίσης

    Eurobank: Νέες παροχές για πολύτεκνους εργαζομένους – Έως 30.000 για τρίτο παιδί

    Εθνική Τράπεζα: Ποιο είναι το «αντίδοτο» στην πίεση της αγοράς εργασίας; – Πώς πρέπει να κινηθούν οι ΜμΕ

    «Ουραγός» η Ελλάδα στην αποταμίευση μεταξύ όλων των αναπτυγμένων χωρών – Oι βασικές αιτίες



    ΣΧΟΛΙΑ