Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Τράπεζες

Eurobank: Από 31 Ιουλίου η έναρξη καταβολής του μερίσματος €0,088 ευρώ/μετοχή

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας

Την καταβολή μερίσματος ύψους €0,08866393 ανά μετοχή (καθαρό) ενέκρινε η Τακτική Γενική Συνέλευση της Eurobank.

Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, ως ημερομηνία αποκοπής ορίζεται η 25η Ιουλίου, ενώ ως record date η 26η Ιουλίου.

Η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσεις στις 31 Ιουλίου.

Η ανακοίνωση της Eurobank: 

Η Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε ανακοινώνει ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων, της 23ης Ιουλίου 2024, ενέκρινε τη διανομή μερίσματος συνολικού ποσού €342 εκατ. (μικτό ποσό) δηλαδή ποσού €0,09202256 ανά μετοχή (μικτό ποσό).

Το προς διανομή ποσό μερίσματος που θα καταβληθεί ανά μετοχή προσαυξάνεται με το μέρισμα που αντιστοιχεί στις 52.080.673 ίδιες μετοχές που κατέχει η Εταιρεία, και διαμορφώνεται τελικώς στο μικτό ποσό €0,09333045 ανά μετοχή.

Από το άνω μικτό ποσό παρακρατείται, βάσει του άρθρου 64 του ν. 4172/2013, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, ο αναλογών στο μέρισμα φόρος ποσοστού 5% (με την εξαίρεση ή διαφοροποίηση του ποσοστού παρακράτησης για Μετόχους οι οποίοι υπόκεινται σε ειδικές διατάξεις) και συνεπώς, το καθαρό ποσό του μερίσματος που θα λάβουν οι δικαιούχοι θα ανέλθει σε €0,08866393 ανά μετοχή.

Την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024, οι μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα είσπραξης του ως άνω μερίσματος.

Δικαιούχοι του μερίσματος, είναι οι εγγεγραμμένοι Μέτοχοι της Eταιρείας στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) που διαχειρίζεται η «ATHEXCSD» κατά την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024 (Record Date).

Ως ημερομηνία έναρξης καταβολής του μερίσματος χρήσης 2023 ορίζεται η Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2024.

Η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί μέσω της πληρώτριας «Τράπεζα Eurobank Ανώνυμη Εταιρεία», ως ακολούθως:

Μέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές Εταιρείες), σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ATHEXCSD και τις σχετικές αποφάσεις της.

Ειδικά στις περιπτώσεις καταβολής μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων, των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.Τ., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η καταβολή του μερίσματος θα διενεργείται μέσω του δικτύου της «Τράπεζα Eurobank Ανώνυμη Εταιρεία» μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι κ.κ. Μέτοχοι να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Investor Information Services της Εταιρείας: στο τηλεφωνικό κέντρο: 214-4046400 και με e-mail: investorsinfo@eurobankholdings.gr.

Μερίσματα που δεν θα εισπραχθούν μέσα σε πέντε (5) χρόνια παραγράφονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

Διαβάστε επίσης

Eurobank: Αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο της ο Γεώργιος Χρυσικός

Φωκίων Καραβίας (Eurobank): Ιστορική η σημερινή ημέρα – Διανομή μερίσματος, ύστερα από 16 χρόνια, ύψους 342 εκατ. ευρώ

Τράπεζες: Οι τελευταίες εκθέσεις των αναλυτών που αυξάνουν τις τιμές στόχους