ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εργαζόμενοι στη Eurobank με μισθό 28.000 ετησίως με 3 παιδιά λαμβάνουν σωρευτικά επιπλέον 183.000 ευρώ, μέχρι τα παιδιά να κλείσουν τα 18
Έμφαση στη στήριξη των εργαζομένων της και των οικογενειών τους με στόχο να υποστηρίζεται, στην πράξη, κάθε φάση στον κύκλο της οικογενειακής ζωής των εργαζομένων αλλά και να συμβάλει με τις δικές της δυνάμεις στη μεγάλη δημογραφική πρόκληση που αντιμετωπίζει η χώρα μας, δίνει η Eurobank.
Όπως έχει επισημάνει η κ. Νατάσσα Πασχάλη, Group CHRO της Eurobank, η Τράπεζα έχει διαχρονικά «χτίσει» ένα πρόγραμμα παροχών για τις οικογένειες των εργαζομένων της, με αποτέλεσμα μέσα από κλαδικές και επιχειρησιακές συμφωνίες, καθώς και με οικειοθελείς εργοδοτικές παροχές, να υποστηρίζεται στην πράξη κάθε φάση στον κύκλο της οικογενειακής τους ζωής.
Η κ. Πασχάλη επισημαίνει ότι το επίδομα γάμου ή συμφώνου συμβίωσης υποστηρίζει τα πρώτα βήματα της κοινής ζωής ενός ζευγαριού.
Στη συνέχεια, με μια σειρά από οικονομικές στηρίξεις ή διευκολύνσεις, όπως είναι το επίδομα και οι άδειες τοκετού, οι άδειες λοχείας, η ευέλικτη άδεια μητρότητας, η αυξημένη άδεια γέννησης τέκνου για τον νέο πατέρα, και κυρίως, το μηνιαίο επίδομα γέννησης τέκνων, ενισχύουν την ασφάλεια για να ανταποκριθούν στις καθημερινές οικογενειακές υποχρεώσεις οι εργαζόμενοι της τράπεζας.
Επιστέγασμα της οικογενειακής ζωής στην Ελλάδα είναι η απόκτηση σταθερής στέγης, που στην Eurobank γίνεται πιο εφικτή με τα στεγαστικά δάνεια που παρέχονται με προνομιακούς όρους για το προσωπικό.
Η τράπεζα συνεχίζει να είναι δίπλα στα μικρά παιδιά των εργαζομένων με τα μηναία έξοδα κάλυψης του βρεφονηπιακού σταθμού ή της οικιακής τροφού, καθώς και με τη χορήγηση άδειας για φροντίδα παιδιών προσχολικής ηλικίας.
Τα χρόνια της εκπαίδευσης υποστηρίζονται από άδειες σχολικής προόδου, κατασκηνωτικά επιδόματα, συμμετοχή σε summer camps, διοργάνωση προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης και βοήθημα σπουδών στα παιδιά των εργαζομένων που σπουδάζουν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ σε διαφορετικές πόλεις από αυτή της μόνιμης κατοικίας τους.
Ξεχωριστή στιγμή, η βράβευση των αριστούχων παιδιών των εργαζομένων της Eurobank που ξεχωρίζουν σε κάθε σχολικό και ακαδημαϊκό έτος, πάνω από 20 χρόνια.
Ως «ασπίδα» υγείας και καλής ζωής λειτουργεί παράλληλα το ασφαλιστικό πρόγραμμα.
Η Eurobank, όπως επισημαίνει η Group CHRO, παρέχει δωρεάν στους εργαζόμενους τη δυνατότητα πραγματοποίησης διαγνωστικών εξετάσεων check up και όλες τις ουσιαστικές ιατροφαρμακευτικές καλύψεις μέσα από το ιατροφαρμακευτικό της πρόγραμμα, το οποίο είναι το μοναδικό πρόγραμμα στην αγορά ενισχυμένο με ποιοτικές διευκολύνσεις, όπως οι οφθαλμολογικές εξετάσεις και οι οδοντιατρικές εργασίες για τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους.
Στήριξη οικογενειών
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Eurobank κάθε χρόνο η τράπεζα διαθέτει περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη των οικογενειών των εργαζομένων (από ιατροφαρμακευτικά προγράμματα, αποταμιευτικά, επιδόματα, ειδικές άδειες κλπ.).
Ειδικότερα, στην Eurobank, σύμφωνα με στοιχεία της τράπεζας, ανάμεσα στις πολιτικές της περιλαμβάνονται:
* Επίδομα γέννησης τέκνου: H Eurobank δίνει μηναίο επίδομα για κάθε παιδί, σε εργαζόμενους που όταν το αποκτούν έχουν ετήσιο μισθό ως 38.500 ευρώ. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι που έχουν μισθό έως 2.000 ευρώ λαμβάνουν ετησιοποιημένο επίδομα γέννησης τέκνου:
– Από το πρώτο παιδί 2.184 ευρώ, δεύτερο παιδί επιπλέον 2.296 ευρώ, τρίτο παιδί επιπλέον 3.234 ευρώ, τέταρτο επιπλέον 3.598 ευρώ, πέμπτο επιπλέον 4.046 ευρώ, έκτο επιπλέον 4.564 ευρώ.
– Εκείνοι που έχουν μισθό έως από 2.000 ως 2.750 ευρώ, λαμβάνουν τα μισά.
Αυτό το επίδομα λαμβάνεται ως τα 21 έτη του παιδιού ακόμη κι αν ο μισθός του γονέα αυξηθεί.
* Παροχή πολυτέκνων: Η Eurobank από το 2006 ενισχύει ετησίως τους εργαζόμενους από το τρίτο παιδί. Αυτή η παροχή φτάνει έως και τα 21 έτη του παιδιού.
Το επίδομα έχει αυξηθεί από 1/1/2022 σε:
• 1.000 ευρώ (από 800 ευρώ) σε υπαλλήλους που έχουν τρία τέκνα και
• 1.200 ευρώ (από 1.000) σε υπαλλήλους που έχουν τέσσερα τέκνα και άνω.
Δηλαδή, ο υπάλληλος που γίνεται σήμερα (εργαζόμενος στην Τράπεζα) τρίτεκνος, θα μπορεί να λάβει σωρευτικά ως 21.000, ενώ τετράτεκνος έως 25.000.
Οι εργαζόμενοι με μισθό ως 38.000 ετησίως, θα πάρουν για τα τρία τέκνα τους σωρευτικά μέχρι τα 21 τους έτη το ποσό των 101.850 ευρώ.
Άλλο παράδειγμα: Εργαζόμενος με μισθό έως 2.000 ευρώ (28.000 ετησίως) με 3 παιδιά θα λάβει, έως τα παιδιά του να κλείσουν τα 18 έτη, σωρευτικά το ποσό των 183.000 ευρώ.
Η ενίσχυση των εργαζομένων με τέκνα ειδικών αναγκών
Την οικονομική ενίσχυση γονέα με τέκνα ειδικών αναγκών δικαιούνται οι εργαζόμενοι της τράπεζας που είναι γονείς παιδιών με πάθηση και αναπηρία σε ποσοστό 50% και πάνω. Αυτό τεκμηριώνεται με απόφαση του αρμόδιου Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Η οικονομική ενίσχυση καταβάλλεται μέχρι το παιδί να φτάσει στην ηλικία των 25 ετών, εφόσον συνεχίζει να πληροί τις προϋποθέσεις.
Εάν και οι δυο γονείς εργάζονται στην τράπεζα, η οικονομική ενίσχυση καταβάλλεται στον γονέα με τη μεγαλύτερη υπηρεσία στην τράπεζα ή σε εκείνον που θα υποδειχθεί σε κοινή έγγραφη δήλωση του ζευγαριού.
Ποσό: Έως 4.200 ευρώ τον χρόνο για κάθε παιδί με ειδικές ανάγκες.
Οικονομική ενίσχυση εργαζομένων για Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή
Την οικονομική ενίσχυση για Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή δικαιούνται οι εργαζόμενες της τράπεζας που υποβάλλονται στη διαδικασία της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (εξωσωματικής γονιμοποίησης).
Ποσό: 1.000 ευρώ για κάθε προσπάθεια Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και μέχρι τέσσερις προσπάθειες.
Διαβάστε επίσης:
Motor Oil: 20.000 ευρώ στις οικογένειες των εργαζομένων του Διυλιστηρίου για κάθε παιδί μετά το 2ο
Buy, hold or sell: Άμεση ανάλυση για ΒΙΟ και ΟΠΑΠ
Πώς θα σώσετε τις ρυθμίσεις των χρεών σας στην εφορία – Πότε θα χάνονται σε περίπτωση νέας οφειλής
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άδωνις, ο «Ρομπέν των ασθενών»: Ασχολείται με τα προβλήματα και τα λύνει – Αρθρο παρέμβαση
- Προμηθευτές: Να πληρώνει ο ΔΕΔΔΗΕ τις παραπάνω απώλειες δικτύου- Στο 18% το 2022, επιπλέον 200 εκ. χαράτσι
- Θετικά υποδέχτηκαν οι Αγορές τον νέο ένοικο του Λευκού Οίκου, αλλά ο πλανήτης αγωνιά
- Οινοποιία Τσάνταλη: Από τα σαλόνια του Κρεμλίνου στην πτώχευση