ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε περαιτέρω μείωση του δικτύου κατά 40 καταστήματα πρόκειται να προχωρήσει η Εθνική τράπεζα τους προσεχείς μήνες στο πλαίσιο της επιχειρησιακού πλάνου που εφαρμόζει η διοίκηση της ΕΤΕ για τη μετάβαση σε ένα πιο ευέλικτο και αποτελεσματικό μοντέλο λειτουργίας με μειωμένα κόστη.
Αυτό ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής τράπεζας κ. Παύλος Μυλωνάς μιλώντας στο πλαίσιο της ενημέρωσης των επενδυτών για τα αποτελέσματα του 9μήνου, θέτοντας ως στόχο την καθιέρωση ενός ψηφιακού μοντέλου λειτουργίας.
Το νέο επιχειρησιακό μοντέλο της ΕΤΕ θα εστιάζει σε υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας για τους πελάτες και εναλλακτικά δίκτυα τραπεζικής εξυπηρέτησης, τα οποία ενισχύουν τη δυναμική τους λόγω και της πανδημίας. Ήδη σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η διοίκηση της ΕΤΕ ο αριθμός των συναλλαγών στα καταστήματα μειώθηκε πλέον του 60% τον Οκτώβριο σε σχέση με τα επίπεδα του Φεβρουαρίου, με τις συναλλαγές μέσω ψηφιακών και εναλλακτικών καναλιών να τις υπερκαλύπτουν, ενισχυόμενες κατά 33%. Οι συναλλαγές e-banking κατέγραψαν θεαματική αύξηση κατά 71% κατά την ίδια περίοδο.
Ο επικεφαλής της Εθνικής τράπεζας έθεσε ως στόχο την στα πλαίσια του προγράμματος μετασχηματισμού της ΕΤΕ, την ολοκλήρωση δύο συναλλαγών – την αποεπένδυση από την Εθνική Ασφαλιστική και την τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (Project Frontier) – τις οποίες χαρακτήρισε υψίστης σημασίας για την Τράπεζα.
Όπως χαρακτηριστικά είπε είμαστε κοντά στο κλείσιμο της συμφωνίας για τη πώληση της Εθνικής Ασφαλιστική, «συναλλαγή από την οποία επιδιώκουμε να ενδυναμώσουμε περαιτέρω την ισχυρή θέση μας στην χαμηλής διείσδυσης ασφαλιστική αγορά μέσω του δικτύου των καταστημάτων της Τράπεζας». To Project Frontier που θα εκκινήσει σε μερικές εβδομάδες θα συντελέσει στη δραστική μείωση του υπολοίπου των κόκκινων δανείων της ΕΤΕ κατά 6 δις ευρώ περίπου από το σημερινό επίπεδο των 10 δις ευρώ.
Περαιτέρω οι νέες εκταμιεύσεις δανείων αναμένεται να υπερβούν σημαντικά τον στόχο των 4 δις ευρώ για το 2020 που είχε θέσει η Τράπεζα προ κορωνοϊού, επωφελούμενες από τα κυβερνητικά προγράμματα στήριξης των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊου
Κατά τη διάρκεια του 2020, «στηρίξαμε και συνεχίζουμε να στηρίζουμε ενεργά τους πελάτες μας και την Ελληνική οικονομία», σημείωσε ο κ. Μυλωνάς προσφέροντας στοχευμένα μέτρα διευκόλυνσης καταβολής οφειλών και δάνεια με επιδότηση επιτοκίου, σε συνδυασμό με την ταχεία ενεργοποίηση των κυβερνητικών προγραμμάτων στήριξης.
«Συνολικά, περισσότεροι από 85 χιλιάδες λογαριασμοί πελατών μας έχουν επωφεληθεί από την εφαρμογή των εν λόγω μέτρων, εκ των οποίων τα τρία τέταρτα είναι νοικοκυριά. Οι νέες πιστοδοτήσεις προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά, έχουν υπερβεί τα 3,5 δις ευρώ και αναμένεται να ξεπεράσουν τον στόχο των 4 δις ευρώ για το 2020 που είχαμε θέσει πριν την εξάπλωση της πανδημίας. Με το βλέμμα στο 2021 και μετά τη λήξη των προαναφερθέντων μέτρων στήριξης, σε όσους πελάτες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες θα προσφέρουμε κατάλληλα προϊόντα προσωρινού χαρακτήρα».
«Γέφυρα» για χιλιάδες δανειολήπτες στήνει η Εθνική Τράπεζα
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση