Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Τράπεζες

ΤΧΣ: Μη δεκτές προσφορές κάτω των 7,55 ευρώ για το placement της Εθνικής Τράπεζας

Ηλίας Ξηρουχάκης, Διευθύνων Σύμβουλος Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) - Παύλος Μυλωνάς, CEO Εθνική Τράπεζα

Ηλίας Ξηρουχάκης, Διευθύνων Σύμβουλος Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) - Παύλος Μυλωνάς, CEO Εθνικής Τράπεζας

Στα 7,55 ευρώ κλείνει η τιμή βάσει της οποίας θα γίνονται δεκτές οι προσφορές για το διεθνές βιβλίο στο πλαίσιο του placement για το 10% της Εθνικής Τράπεζας.

Μετά την απόφαση για τη μείωση του εύρους προσφοράς στα 7,40 έως 7,65 ευρώ (από 7,30 – 7,95 ευρώ πριν), το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σε νέα ανακοίνωσή του τονίζει ότι δεν πρόκειται να γίνουν δεκτές προσφορές σε τιμή χαμηλότερη του επιπέδου των 7,55 ευρώ και ως εκ τούτου δεν θα ληφθούν υπόψη κατά την κατανομή των μετοχών.

Όπως έγραφε νωρίτερα το mononews, υπήρξε διαφωνία στο ΔΣ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) για την τελική τιμή διάθεσης των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας.

Ο Ιταλός Marco Mazzucchelli, μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ του ταμείου, επιμένει ότι η τιμή διάθεσης θα πρέπει να κινηθεί στα 7,60 με 7,65 ευρώ.

Αντίθετα, η JPMorgan, ως επικεφαλής συντονιστής της έκδοσης, έχει εισηγηθεί η τιμή να είναι στα 7,50 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΤΧΣ

Σχετικά με την προσφορά από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας («ΤΧΣ») υφιστάμενων κοινών, ονομαστικών, άυλων, με δικαίωμα ψήφου μετοχών, εισηγμένων στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών (το «Χ.Α.»), ονομαστικής αξίας εκάστης €1,00 (οι «Προσφερόμενες Μετοχές») στο μετοχικό κεφάλαιο της «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.» («ETE»)

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17, παρ. 2 του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129 και εν όψει της ισχυρής ζήτησης που έχει εκδηλωθεί έως τώρα στο πλαίσιο της διεθνούς προσφοράς, σύμφωνα με την από 2 Οκτωβρίου 2024 απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΧΣ, οι διαχειριστές της διεθνούς προσφοράς θα ενημερώσουν τους επενδυτές που συμμετέχουν στην διεθνή προσφορά ότι προσφορές κάτω του ποσού των επτά ευρώ και πενήντα πέντε λεπτών (€7,55) ανά Προσφερόμενη Μετοχή, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ληφθούν υπόψιν στην κατανομή Προσφερόμενων Μετοχών.

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί η ανακοίνωση στενότερου εύρους τιμών για τη διεθνή προσφορά, στα 7,40 με 7,65 ευρώ από 7,30 με 7,95 ευρώ, μια απόφαση που υπαγορεύτηκε από το χθεσινό κλείσιμο της μετοχής στα 7,65 ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Placement ΕΤΕ: Διαφωνία ΤΧΣ με JP Morgan για την τιμή της Εθνικής Τράπεζας

Εθνική Τράπεζα: Κόβεται στο 7,4 – 7,65 ευρώ το εύρος στο placement

Εθνική – Placement: Ακυρώνει τη μέγιστη τιμή διάθεσης των μετοχών το… χρηματιστηριακό «ταμπλό» – Ο ρόλος Ξηρουχάκη