Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Τράπεζες

Εθνική χωρίς discount και στη μέγιστη τιμή της Παρασκευής το placement του 10%

Παύλος Μυλωνάς , Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας,

Παύλος Μυλωνάς , Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας,

Ανεβαίνει ο πήχης για την τιμή διάθεσης του 10% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας καθώς όπως όλα δείχνουν το ΤΧΣ λαμβάνοντας υπόψιν την ισχυρότατη ζήτηση που έχει εκδηλωθεί επιζητεί να πουλήσει στο μέγιστο της τιμής.

Τουλάχιστον αυτή φαίνεται να είναι η εικόνα που προέκυψε μετά από μακρά συζήτηση χθες αργά το βράδυ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Ταμείου από τη JP Morgan για την πορεία της διαδικασίας του placement.

Υπό αυτές τις συνθήκες και από τη στιγμή που η μετοχή της Εθνικής έκλεισε την Παρασκευή στα 7,844 ευρώ μπορεί η διάθεση σε διεθνείς και Ελληνες επενδυτές να γίνει χωρίς το παραμικρό discount. Οδηγός βεβαίως αναμένεται να είναι και η χρηματιστηριακή συμπεριφορά της μετοχής στο τριήμερο που ξεκινά αύριο και συμπίπτει με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της παραχώρησης των μετοχών σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν περισσότερα, σημειώνουν στο mononews.gr, πως για τα διεθνή χαρτοφυλάκια διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο η δήλωση του υπουργού Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη στο Bloomberg σχετικά με το ποσοστό που θα μείνει αδιάθετο, ότι δηλαδή το κράτος θα παραμείνει ως απλός μέτοχος χωρίς να ασκεί βέτο στις αποφάσεις της διοίκησης της ΕΤΕ.

Ηταν μια δήλωση που σαφώς ήθελε να καθησυχάσει τους ξένους θεσμικούς οι οποίοι είθισται να εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους όταν το δημόσιο παραμένει μέτοχος σε μια τράπεζα ή δημόσια επιχείρηση.

Και με αυτό τον τρόπο αίρονται και οι όποιες επιφυλάξεις έχουν τα μεγάλα funds και γι’ αυτό να αναμένεται να είναι μεγάλη η ζήτηση για το 10% της Εθνικής.

Σήμερα αργά το βράδυ, στη νέα συνεδρίαση του ΔΣ του Ταμείου,  θα κλειδώσουν οι τελικές λεπτομέρειες που αφορούν το ποσοστό διάθεσης, το εύρος τιμής και την κατανομή εντός και εκτός συνόρων.

Διαβάστε επίσης:

Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν έως και 3 συντάξεις το χρόνο – Τι συμβαίνει με τα μέλη δ.σ. εταιρειών
ΑΒΑΞ: Τινάζει στον αέρα τη γραμμή 4 του Μετρό και απαιτεί αποζημιώσεις εκατομμυρίων
Οδηγία για τον κατώτατο μισθό: Τι αλλάζει στις συλλογικές διαπραγματεύσεις στην Ελλάδα