Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Τράπεζες

Ελένη Βρεττού (Attica Bank): Θέλουμε να δίνουμε δάνεια άνω των 2 δισ. τον χρόνο

Ελένη Βρεττού, CEO της Attica Bank

Ελένη Βρεττού, CEO της Attica Bank

«Είμαστε μια τράπεζα όπου το προσεχές διάστημα θα είμαστε πλήρως εξυγιασμένοι», ανέφερε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Attica Bank, Ελένη Βρεττού, μιλώντας στο οικονομικό συνέδριο της Ναυτεμπορικής.

«Τι σκοπεύουμε να κάνουμε; Όχι να χαλαρώσουμε τα πιστοληπτικά μας κριτήρια. Αλλά να προσφέρουμε περισσότερες λύσεις», ανέφερε η επικεφαλής της Attica Bank. «Θέλουμε να είμαστε μια τράπεζα γρήγορη, θέλουμε να είμαστε μια τράπεζα ανθρώπινη. Πολιτική της τράπεζας είναι να ξαναγυρίσουμε στα βασικά. Ο πελάτης – άνθρωπος, ο πελάτης – επιχειρηματίας θέλει μια συμβουλή», επισήμανε.

«Θέλουμε να μπορούμε να εκταμιεύουμε καινούργια δάνεια, άνω των 2 δισ. τον χρόνο», ανέφερε η κα Βρεττού, «είμαστε αρκετά υγιείς για να εγγυηθούμε και τις αποταμιεύσεις και τα δάνεια».

«Υπάρχει πληθώρα χρηματοδοτικών εργαλείων για τις επιχειρήσεων και μάλιστα φθηνό χρήμα», πρόσθεσε.

Η CEO της Attica Bank αναφέρθηκε και στο θέμα του δανεισμού επιχειρήσεων, τονίζοντας ωστόσο το θέμα δεν αφορά μόνο το τι κάνουν οι τράπεζες, αλλά και το τι κάνουν και οι επιχειρήσεις.

Όπως ανέφερε, «οι τράπεζες είναι για να προστατεύσουν τα χρήματα των φορολογουμένων, γι’ αυτό και είναι εποπτευόμενα ιδρύματα. Δεν μπορούν να δώσουν χρήματα ανεξέλεγκτα».

«Θα πρέπει η επιχείρηση που έρχεται και ζητάει δάνειο, να είναι και η ίδια σωστή στα τυπικά κριτήρια», υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσης

Εξάρχου (Intrakat): Ορθώς η κυβέρνηση άνοιξε το θέμα της αλλαγής παραγωγικού μοντέλου

Σταμπουλίδης (ΤΑΙΠΕΔ): Σημαντικοί επενδυτές για το logistics park στο Γκόνου – Πότε λήγει ο διαγωνισμός

Θ. Τζούρος (Τρ. Πειραιώς): Ψήφος εμπιστοσύνης στην οικονομία τα φρέσκα κεφάλαια €3,3 δισ. στις τράπεζες