• Τράπεζες

    Ελ. Βρεττού: Η συγχώνευση Attica Bank – Παγκρήτιας θα αλλάξει τα δεδομένα στην τραπεζική αγορά – Το νέο business plan

    Ελένη Βρεττού, CEO Attica Bank

    Ελένη Βρεττού, CEO Attica Bank


    Έκλεψε τις εντυπώσεις η Ελένη Βρεττού, επικεφαλής της  Attica Bank στην 88η ΔΕΘ,  με τα μεγάλα ονόματα των επιχειρηματιών της Βορείου Ελλάδος να δίνουν το παρόν στο δείπνο που παρέθεσε η ενιαία πλέον τράπεζα Attica και Παγκρήτια.

    Η πρόσκληση είχε αποδέκτες 70 ηχηρά ονόματα της επιχειρηματικής κοινότητας της Βορείου Ελλάδος, οι οποίοι είναι πελάτες της τράπεζας, καθώς και θεσμικούς φορείς. Δεν  έλειψε κανείς από τους προσκεκλημένους, καθώς η νέα τράπεζα που «γεννήθηκε» από την ένωση της Attica με την Παγκρήτια έχει πλέον τη δυναμική –και τα κεφάλαια- για να αλλάξει τα δεδομένα στην τραπεζική αγορά, σε επίπεδο ανταγωνισμού και στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρηματιών.

    Στο prive dinner που έγινε την  Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου η Ελένη Βρεττού υπογράμμισε πως  φιλοδοξία δεν είναι το νέο κοινό σχήμα Attica Bank – Παγκρήτια να γίνει η μεγαλύτερη, αλλά η καλύτερη τράπεζα, που θα είναι δίπλα στον πελάτη.

    Και  ευχαρίστησε όλους τους επιχειρηματίες γιατί έδειξαν όλα αυτά τα χρόνια την εμπιστοσύνη και τη στήριξή τους και μάλιστα σε περιόδους δύσκολες για την τράπεζα. «Δέσμευση μου είναι  αυτή η εμπιστοσύνη να ανανεωθεί και να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, θέλουμε ειλικρινείς σχέσεις με τους πελάτες μας» σημείωσε η Ελένη Βρεττού.

    »Δεν θέλουμε να είμαστε ένας απρόσωπος μηχανισμός, αλλά να είμαστε δίπλα στους πελάτες μας και όπου βρίσκονται οι ανάγκες τους. Τα φυσικά καταστήματα, τα επιχειρηματικά κέντρα και τα στελέχη μας θα είναι στην πρώτη γραμμή της επικοινωνίας και της εξυπηρέτησης των πελατών. Αυτό μας κάνει να ξεχωρίζουμε και δεν θα κάνουμε εκπτώσεις. Δεν θέλουμε να γίνουμε η μεγαλύτερη τράπεζα, αλλά να γίνουμε η καλύτερη για τους πελάτες μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Η Ελένη Βρεττού –που μέσα σε δύο χρόνια κατάφερε να αναγεννήσει την Attica Bank και να σβήσει από πάνω της τη σφραγίδα του looser –  μιλώντας στην αφρόκρεμα των επιχειρηματιών της Β. Ελλάδος, είπε ακόμα πως:

    Για την ανάπτυξη της νέας τράπεζας είναι στρατηγικής σημασίας είναι η  Κρήτη, η Βόρεια Ελλάδα και η Αττική.

    «Έχουμε εκτεταμένο δίκτυο κάλυψης στη Β. Ελλάδα μαζί με την Παγκρήτια, με καταστήματα και επιχειρηματικά κέντρα και θα το ενισχύσουμε σε στρατηγικής σημασίας περιοχές όπου κριθεί αναγκαίο».

    Φυσικά αναφέρθηκε και στην συγχώνευση των δύο τραπεζών, λέγοντας χαρακτηριστικά:

    – Είναι γεγονός ότι με την συγχώνευση αυτή θα εξυγιανθούν οι δύο τράπεζες με αποτέλεσμα να έχουν έναν ισχυρό ισολογισμό και δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων κάτω από 3% – δηλαδή στα ίδια επίπεδα ή και σε καλύτερα από τα αντίστοιχα συστημικών τραπεζών. Έχουμε την υποστήριξη των μετόχων μας σε αυτό το εγχείρημα. Θα είμαστε μια μεγάλη υγιής τράπεζα με σημαντική ρευστότητα για τη χρηματοδότηση της επιχειρηματικότητας.  Νέα προϊόντα και ανταγωνιστική τιμολόγηση, ήδη ετοιμάζονται τα πρώτα κοινά προϊόντα για τις επιχειρήσεις.

    Θέλουμε να συνεχίσουμε και να ενισχύσουμε τη σχέση που έχουμε δημιουργήσει με τον επιχειρηματικό κόσμο και δεσμευόμαστε κάθε μέρα να γινόμαστε καλύτεροι. Σε αυτή τη νέα μας αρχή, χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας και θέλουμε τη συνεργασία μαζί σας, σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας της.

    Ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην συμβολή των ανθρώπων και από τις δύο τράπεζες για να γίνει πραγματικότητα η συγχώνευση, σε χρόνο ρεκόρ, και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η νέα, κοινή ομάδα, θα πετύχει ακόμη μεγαλύτερους και υψηλότερους στόχους, υλοποιώντας και τη λειτουργική συγχώνευση και το νέο αναπτυξιακό business plan της τράπεζας.

    Διαβάστε επίσης

    ΣΕΒΕ, Export Credit Greece και Attica Bank: Συνεργασία για προχρηματοδότηση των εξαγωγικών επιχειρήσεων

    Εξάρχου για νέα Attica Bank: Μεγάλα funds έχουν δείξει ενδιαφέρον

    Attica Bank: Στις 12 Σεπτεμβρίου η έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών



    ΣΧΟΛΙΑ