ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων από τις ελληνικές τράπεζες από την Φρανκφούρτη, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ είπε ότι οι εποπτικές Αρχές έθεσαν, μετά από διάλογο με τις τράπεζες, στόχους για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, σημειώνοντας ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν συμμορφωθεί έως τώρα με αυτούς. Το επίπεδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα, είπε, είναι πολύ υψηλό, πάνω από το 40%, και επομένως –προσέθεσε- η διαδικασία πρέπει να είναι σταδιακή.
Η Ελλάδα κατάφερε μια αξιοσημείωτη επιστροφή, με την ανάπτυξη της χώρας να ανακάμπτει και την εμπιστοσύνη προς τον τραπεζικό τομέα να ανανεώνεται, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.
«Η Ελλάδα κατάφερε να πραγματοποιήσει αξιοσημείωτη επιστροφή, η ανάπτυξη έχει επανακάμψει, έχει εξασφαλιστεί ένα μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα και έχει πλέον διαμορφωθεί θετικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Η εμπιστοσύνη προς τον τραπεζικό τομέα έχει ανανεωθεί, οι καταθέσεις αυξάνονται και η εξάρτηση από τον ELA έχει μειωθεί κατά πολύ», δήλωσε ο Κονστάνσιο. «Η ευνοϊκή τροπή των τρεχουσών εξελίξεων στην Ελλάδα αξίζει καλύτερης αναγνώρισης, επειδή συμβαίνει στο τέλος μιας εξαιρετικά επώδυνης προσαρμογής, η οποία θα μπορούσε να είχε εν μέρει μετριαστεί, αλλά μόνον εν μέρει», προσέθεσε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ : Συμβολαιογράφοι: Με ισχυρή πλειοψηφία η επιστροφή στους πλειστηριασμούς
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πλειστηριασμοί: 11,5 δισ. μέχρι τέλους του 2019 ζητά ο SSM-«Φορτώνονται» άμεσα 15.000 ακίνητα
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ιδιωτική πλατφόρμα για τις συναλλαγές «κόκκινων δανείων» ζητά η ΕΚΤ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σε αχαρτογράφητα νερά οι εταιρείες τεχνολογίας – Ποιοι λένε «Πρώτα η Ευρώπη»
- Χρηματιστήριο: Tι μπορεί να επαναφέρει ακόμα και σήμερα την αγορά, ποια χαρτιά πλήρωσαν την «μήνιν» των πωλητών
- Τα guts των Σαράντη και Φέσσα, γιατί είναι έξαλλοι στο ΜΜ με την Απαλαγάκη, η δωρεά του Πατέρα και οι νέες περιπέτειες των Coustas στις Σπέτσες
- Εύθραυστες ισορροπίες στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας: Οι σύμμαχοι, ο ρόλος του Τραμπ και η αστάθεια στις αγορές