• Τράπεζες

    doValue: Επαναδειοδοτήθηκε από την ΤτΕ ως διαχειριστής πιστώσεων

    Τάσος Πανούσης, CEO doValue Greece

    Τάσος Πανούσης, CEO doValue Greece


    Η doValue Greece έλαβε την νέα άδεια ως διαχειριστής πιστώσεων από την Τράπεζα της Ελλάδος.

    Η ΤτΕ εξέτασε τόσο την αρχική αίτηση όσο και ορισμένα πρόσθετα στοιχεία που ζήτησε στην τελική φάση του ελέγχου του φακέλου και ενέκρινε τη χορήγηση της άδειας.

    Όπως είναι γνωστό, για τη διεκπεραίωση του ελέγχου των πρόσθετων στοιχείων η ΤτΕ είχε παρατείνει την ισχύ της τρέχουσας άδειας λειτουργίας της doValue έως τις 31 Οκτωβρίου, αλλά για την περαίωση της σχετικής διαδικασίας από το διάστημα αυτό απαιτήθηκαν πολύ λίγες εργάσιμες ημέρες.

    Όπως έχει γράψει το mononews.gr η καθυστέρηση οφείλετο σε τυπικό θέμα που αφορούσε τη μετοχική σύνθεση του Mubadala Investment Company, καθώς απέκτησε ποσοστό της Fortress, η οποία είναι μέτοχος της ιταλικής doValue S.p.A, της μητρικής εταιρείας της doValue Greece.

    Η διαδικασία επαναδειοδότησης των εταιρειών διαχείρισης πιστώσεων, επιβεβαίωσε ότι ο συγκεκριμένος κλάδος ήταν και παραμένει από τους πλέον αυστηρά εποπτευόμενους, λειτουργεί κάτω από ένα ιδιαίτερα λεπτομερές και περιοριστικό θεσμικό πλαίσιο, ενώ τελεί υπό τον συνεχή έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών της ΤτΕ, που κατοχυρώνει τη διαφάνεια και την τήρηση όλων των νομοθετικών και ρυθμιστικών προνοιών που τον αφορούν.

    Διαβάστε επίσης:

    Εθνική Τράπεζα: Ουσιωδώς ευεργετική η επίδραση των ευρωπαϊκών πόρων για τις ΜμΕ

    HSBC: Αναδιάρθρωση στην επενδυτική τραπεζική εν αναμονή ανακοίνωσης νέου CEO

    Πειραιώς: Στις αγορές με «πράσινο» 5ετές ομόλογο – Στο 5% το επιτόκιο



    ΣΧΟΛΙΑ