• Τράπεζες

    Deutsche Bank: Στο δυναμικό της ο Άνταμ Πρόκτορ – Προχωρά το σχέδιο «σύνδεση με τους υπερπλούσιους»

    • Bloomberg
    Άνταμ Πρόκτορ

    Άνταμ Πρόκτορ, (Πηγή: Facebook)


    Έναν βετεράνο της Citigroup, τον Άνταμ Πρόκτορ, προσέλαβε η Deutsche Bank, για να βοηθήσει στην ανάπτυξη της βρετανικής ομάδας διαχείρισης πλούτου της, καθώς η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας προσπαθεί να δημιουργήσει μια σύνδεση με τους πάμπλουτους του κόσμου.

    Ο 45χρονος Πρόκτορ, θα ενταχθεί στην Deutsche Bank στο Λονδίνο τον επόμενο μήνα ως διευθύνων σύμβουλος και ανώτερος διαχειριστής σχέσεων που επικεντρώνεται στα εξαιρετικά εύρωστα οικονομικά άτομα και τις προσωπικές τους επενδυτικές εταιρείες, σύμφωνα με υπόμνημα της Παρασκευής προς το προσωπικό που είδε το Bloomberg News.

    Θα αναφέρεται στον James Whittaker, επικεφαλής της ιδιωτικής τράπεζας του Ηνωμένου Βασιλείου του δανειστή με έδρα τη Φρανκφούρτη. Εκπρόσωπος της Deutsche Bank επιβεβαίωσε το περιεχόμενο του υπομνήματος.

    Σημειώνεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία από τις πολλές περιοχές που έχει προορίσει η Deutsche Bank για την ανάπτυξη της διαχείρισης πλούτου στο πλαίσιο ενός σχεδίου ανάκαμψης που υιοθετήθηκε το 2019.

    Ο επικεφαλής της ιδιωτικής τράπεζας, Claudio de Sanctis, περιέγραψε πέρσι τα σχέδια της τράπεζας να διπλασιάσει τα περιουσιακά στοιχεία που διαχειρίζεται για πλούσιες οικογένειες στη Νοτιοανατολική Ασία και τη Μέση Ανατολή, ενώ πρόσφατα προσέλαβε μια ομάδα τραπεζιτών της Credit Suisse για την επέκταση αυτή.

    Σχεδιάζει επίσης να προσλάβει περισσότερους διαχειριστές σχέσεων στις ΗΠΑ, όπου ο Arjun Nagarkatti ηγείται των προσπαθειών διαχείρισης πλούτου για τον δανειστή, ο οποίος διέθετε 613 δισεκατομμύρια ευρώ (679 δισεκατομμύρια δολάρια) σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση στην ιδιωτική του τράπεζα στα τέλη Ιουνίου.

    “Το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει βασική αγορά και μοχλός ανάπτυξης στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων μας στον τομέα του πλούτου”, ανέφερε στο υπόμνημα ο Nagarkatti, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής της ιδιωτικής τράπεζας για την κεντρική Ευρώπη.

    «Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο», συμπλήρωσε.

    Ο Πρόκτορ, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στην Barclays, εργάστηκε για περίπου 13 χρόνια στη Citi, όπου ανέβηκε μέχρι να γίνει επικεφαλής της Σιγκαπούρης, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, προτού αποχωρήσει το 2021 για να βοηθήσει στη διαχείριση του οικογενειακού γραφείου του Βρετανού δισεκατομμυριούχου Simon Nixon.

    Έναν χρόνο αργότερα, αποχώρησε για να αναλάβει τον τελευταίο του ρόλο ως οικονομικός διευθυντής στην Vertical Future, μια startup εταιρεία καλλιέργειας σε εσωτερικούς χώρους στην οποία είναι επενδυτής.

    Διαβάστε επίσης: 

    Bank of China: Ανακοίνωσε την πρώτη διανομή προμερίσματος από το 2006

    Ελληνική Τράπεζα: Στα €189 εκατ. ευρώ τα κέρδη στο εξάμηνο – Άλμα 18%

    Εθνική: Κρίσιμο 15θήμερο για τις τελικές αποφάσεις του placement- Τι ποσοστό θα διατεθεί από το 18,39% του ΤΧΣ



    ΣΧΟΛΙΑ