ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εκτινάχθηκε η κερδοφορία της Credit Agricole το α’ τρίμηνο, με ώθηση από την επενδυτική τραπεζικής της, ενώ ανακοίνωσε ότι αναμένει πλέον να επιτύχει τους οικονομικούς στόχους που έχει θέσει για το 2025, που προβλέπουν μεταξύ άλλων υποκείμενα καθαρά κέρδη άνω των 6 δισ. ευρώ ετησίως απόδοση ιδίων κεφαλαίων άνω του 12%.
Η δεύτερη μεγαλύτερη γαλλική εισηγμένη τράπεζα ολοκλήρωσε το α τρίμηνο με καθαρά κέρδη στα 1,9 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 55% από το ίδιο διάστημα πέρσι ενώ η μέση εκτίμηση από 19 αναλυτές που συμμετείχαν σε εσωτερική της δημοσκόπηση ήταν για 1,48 δισ.
Ταυτόχρονα, οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 11% στα 6,81 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας επίσης σημαντικά τις προβλέψεις για 6,47 δισ. ευρώ.
Την ίδια στιγμή, οι προβλέψεις της για τα χρήματα που δεσμεύει για ενδεχόμενα επισφαλή δάνεια, ανήλθαν στα 400 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 105 εκατ. ευρώ από το αναμενόμενο.
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της γαλλικής τράπεζας, τα έσοδά της στις δραστηριότητες εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής, που αντιπροσωπεύουν το ένα τέταρτο του συνολικού της τζίρου, αυξήθηκαν κατά 4% σε ετήσια βάση, ενισχυμένα από τη διαχείριση μετρητών και τη χρηματοδοτική μόχλευση επιχειρήσεων.
Στον απόηχο της ανακοίνωσης, η μετοχή της Credit Agricole διαπραγματεύεται με ισχυρά κέρδη 2,9%, ενώ νωρίτερα ξεπέρασε το 5%.
«Οι οικονομικές φιλοδοξίες του μεσοπρόθεσμου σχεδίου μας θα πρέπει να επιτευχθούν ένα χρόνο νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Philippe Brassac.
Διαβάστε επίσης:
Societe Generale: Αποτελέσματα καλύτερα του αναμενομένου το α’ τρίμηνο
Jefferies για Εθνική Τράπεζα: Ισχυρό ξεκίνημα – Αύξηση στην τιμή στόχο για τη μετοχή
Τράπεζα Πειραιώς: Πώληση του Project Delta, στην EBRD το 30%
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φουστανέλες και τσαρούχια, τα σκληρά χρόνια του Στέφανος κι ο Αλέξης με το κιάλι
- Αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις σήμερα
- Οικογένεια Γεωργούδη: Οι ελαιοπαραγωγοί από το Πήλιο που κατακτούν τον… Parthenon της παγκόσμιας αγοράς ελιάς
- Τι φέρνει το νέο νομοσχέδιο για τα μέλη ΔΣ των εταιρειών: Οι ποσοστώσεις και η δυσκολία εξεύρεσης κατάλληλων στελεχών