Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Τράπεζες

Credit Agricole: Άλμα 5,9% για τη μετοχή μετά τα αποτελέσματα β’ τριμήνου

Philippe Brassac, CEO, Crédit Agricole

Philippe Brassac, CEO, Crédit Agricole (Πηγή: pressroom.credit-agricole.com)

Άλμα σημείωσαν οι μετοχές της Credit Agricole σήμερα, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη εισηγμένη τράπεζα της Γαλλίας, ανέφερε αυξημένα κέρδη για το β’ τρίμηνο και υψηλά έσοδα – ρεκόρ, ενώ συμφώνησε να αγοράσει το πλειοψηφικό μερίδιο της βελγικής τράπεζας διαχείρισης περιουσίας και επενδύσεων Degroof Petercam.

Το πρωί, οι μετοχές διαπραγματεύθηκαν 5,9% υψηλότερα στα 11,83 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η τράπεζα ανέφερε ένα σταθερό σύνολο αποτελεσμάτων στα οποία τα υποκείμενα καθαρά κέρδη ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών κατά 33%.

Τα καθαρά κέρδη του β’ τριμήνου έφτασαν τα 2,04 δισ. ευρώ (2,23 δισ. δολάρια), σε σύγκριση με 1,64 δισ. ευρώ πέρσι, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 19% στα 6,68 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, τα έσοδα της τράπεζας κατέγραψαν αύξηση 19% και ανήλθαν στα 6,68 δισ. ευρώ, έναντι εκτιμήσεων για έσοδα ύψους 5,9 δισ. ευρώ.

Όπως ανέφερε η τράπεζα, τα έσοδά της ενισχύθηκαν από τη δραστηριότητα του τμήματος συλλογής περιουσιακών στοιχείων, το οποίο υποστηρίχθηκε από την αύξηση των εσόδων από ασφάλιστρα.

Η δραστηριότητα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων κατέγραψε καθαρές εισροές 1,1 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό ύψος των υπό διαχείριση περιουσιακών στοιχεία στα τέλη Ιουνίου στα 2,205 τρισ. ευρώ, αυξημένο κατά 2,9% σε ετήσια βάση.

Το κόστος του κινδύνου – οι προβλέψεις για επισφαλή δάνεια – υπερδιπλασιάστηκε στα 534 εκατ. ευρώ.

Επίσης, η γαλλική τράπεζα πρόσθεσε ότι ο Όμιλος απέκτησε 471.000 νέους πελάτες λιανικής τραπεζικής κατά τη διάρκεια του β’ τριμήνου.

Πηγή: Reuters 

Διαβάστε επίσης: 

Commerzbank: Άλμα 20% στα καθαρά κέρδη – Αναβάθμισε το outlook για τα έσοδα του 2023

Τράπεζα της Αγγλίας: Αύξησε τα επιτόκια στο 5,25% – Νέο υψηλό 15ετίας

DBRS: Οι λόγοι που δεν έχουμε δώσει ακόμη στην Ελλάδα την επενδυτική βαθμίδα