Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Commerzbank: «Φρένο» στην πώληση μετοχών βάζει η γερμανική κυβέρνηση

Ρόμπερτ Χάμπεκ, Αντικαγκελάριος της Γερμανίας και Ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομικών

Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να μην προβεί στην πώληση επιπλέον μετοχών της Commerzbank προς το παρόν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

«Στη συνεδρίασή της στις 20 Σεπτεμβρίου, η διυπουργική επιτροπή, υπεύθυνη για τις βασικές αποφάσεις του Ταμείου Σταθεροποίησης Χρηματοπιστωτικής Αγοράς αποφάσισε ότι το FMS δεν θα πουλήσει, μέχρι νεοτέρας, επιπλέον μετοχές μετά τη μερική πώληση των μετοχών της Commerzbank τον Σεπτέμβριο 10/11», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οικονομική υπηρεσία.

«Αυτό περιλαμβάνει πώληση που σχετίζεται με τυχόν εξαγορές μετοχών από την Commerzbank», σημειώνει.

«Η Commerzbank είναι ένα σταθερό και κερδοφόρο ίδρυμα. Η στρατηγική της τράπεζας είναι ο ανεξάρτητος προσανατολισμός. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα διατηρήσει τη συμμετοχή της», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες έγινε γνωστό ότι η γερμανική κυβέρνηση ξεκίνησε μια εσωτερική έρευνα ξεκίνησε η γερμανική κυβέρνηση, η οποία αφορά την πώληση μετοχών της Commerzbank, αφού η συναλλαγή επέτρεψε στην UniCredit να εισέλθει και να αναλάβει σημαντικό μερίδιο στην τράπεζα.

Υπενθυμίζεται ότι η Unicredit, μετά την εξαγορά του 9,9% των μετοχών της Alpha Bank, εξαγόρασε στις 11 Σεπτεμβρίου το 4,5% των μετοχών στη γερμανική Commerzbank, με αποτέλεσμα να κατέχει τώρα το 9%.

Το ποσοστό αυτό το αγόρασε από τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία παρέμεινε με ποσοστό 12% στο μετοχικό κεφάλαιο της Commerzbank.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έντονες αντιδράσεις πυροδοτήθηκαν και από το γερμανικό εργατικό συνδικάτο Ver.di, το οποίο προέτρεψε την γερμανική κυβέρνηση να σταματήσει να πωλεί μετοχές της Commerzbank, προκειμένου να παρεμποδίσει οποιαδήποτε πιθανή εξαγορά της τράπεζας από την UniCredit, καθώς ανησυχεί για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Διαβάστε επίσης: 

Commerzbank: Η γερμανική κυβέρνηση ξεκινά έρευνα για την πώληση του κρατικού μεριδίου στην Unicredit

Commerzbank: Η CFO Bettina Orlopp αναμένεται να αναλάβει τις συνομιλίες με την UniCredit

UniCredit: Θα ζητήσει την έγκριση της ΕΚΤ για να αποκτήσει ποσοστό έως και 30% της Commerzbank