• Τράπεζες

    Citigroup: Έφτασε η ώρα των περικοπών – Σε εξέλιξη η μεγαλύτερη αναδιοργάνωση εδώ και δεκαετίες

    • NewsRoom

    Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της CitiGroup, Τζέιν Φρέιζερ


    Έφτασε η ώρα των μαζικών περικοπών στην Citigroup, με τους εργαζόμενους να αναμένουν από την τράπεζα να ανακοινώσει σήμερα Δευτέρα 20/11/23 απολύσεις και αλλαγές ανώτατων στελεχών, ως μέρος της μεγαλύτερης αναδιοργάνωσής της εδώ και δεκαετίες, σύμφωνα με το Reuters.

    Οι περικοπές θέσεων εργασίας θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις ζωές χιλιάδων υπαλλήλων, σημειώνει πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση και υποστηρίζουν επίσης ότι είναι πιθανό οι αλλαγές στα ανώτερα στελέχη να ανακοινωθούν μέσω email.

    Οι πηγές αναφέρουν ακόμη ότι οι προετοιμασίες για τις ανακοινώσεις της Δευτέρας κοινοποιήθηκαν προφορικά σε συναντήσεις.

    Παράλληλα σημειώνουν ότι κάποιοι από τους εργαζομένους, αφού τους κοινοποιηθεί η απόλυση, θα είναι σε θέση να υποβάλουν αίτηση για άλλους ρόλους εντός της τράπεζας.

    Ωστόσο, η Citigroup δεν έχει σχολιάσει ακόμη το θέμα.

    Υπενθυμίζεται ότι η τράπεζα είχε προειδοποιήσει για μεγάλες περικοπές στο πλαίσιο σχεδίου αναδιάρθρωσης που παρουσίασε τον περασμένο Σεπτέμβριο η CEO, Τζέιν Φρέιζερ, ωστόσο, είχε τονίσει ότι θα εκτιμήσει το εύρος των απολύσεων και της εξοικονόμησης του κόστους στο τρίμηνο.

    Η αναδιοργάνωση, γνωστή ως «Project Bora Bora», έχει ως στόχο να δώσει στη Φρέιζερ περισσότερο άμεσο έλεγχο για την απλοποίηση της διοικητικής δομής της τράπεζας.

    Τον περασμένο μήνα, η Citi ανακοίνωσε σχέδια για μείωση των επιπέδων διαχείρισης από 13 σε οκτώ ως μέρος της μεγαλύτερης αναμόρφωσής της εδώ και δεκαετίες.

    Ταυτόχρονα, στα δύο κορυφαία επίπεδα ηγεσίας, η Citi μείωσε το 15% των λειτουργικών ρόλων και απέκλεισε 60 επιτροπές, καθώς ανακοίνωνε τα κέρδη του τγ’  τριμήνου.

    Το προσωπικό υποστήριξης σε θέματα συμμόρφωσης και διαχείρισης κινδύνων, καθώς και κάποιο τεχνικό προσωπικό κινδυνεύουν να απολυθούν, ανέφερε το Reuters τον Σεπτέμβριο.

    Διαβάστε επίσης: 

    OpenAI: Αλλαγή σκυτάλης – Ο πρώην CEO του Twitch είναι ο διάδοχος του Sam Altman

    Η PUMA έκλεψε την παράσταση στη Marathon Expo 2023



    ΣΧΟΛΙΑ