• ΑΓΟΡΕΣ

    Citi: Τα κέρδη θα ανεβάσουν τις ευρωπαϊκές μετοχές σε νέα ρεκόρ το 2025

    • Bloomberg
    Beata Manthey, European Equity Strategist της Citi

    Beata Manthey, European Equity Strategist της Citi


    Τα αυξανόμενα κέρδη θα ανεβάσουν τις ευρωπαϊκές μετοχές σε νέα ρεκόρ μέχρι τα μέσα του 2025, σύμφωνα με τους αναλυτές στρατηγικής της Citigroup, οι οποίοι αναμένουν ότι ο STOXX 600 θα αυξηθεί κατά 11% στις 580 μονάδες, μετά από μια ήδη σταθερή πορεία φέτος.

    Σημειώνεται ότι ο πανευρωπαϊκός δείκτης καταγράφει άλμα 9% από έτος σε έτος, με τους κλάδους της τεχνολογίας, των τραπεζών και της υγείας να οδηγούν τα κέρδη, σύμφωνα με το Bloomberg.

    Οι αναλυτές στρατηγικής με επικεφαλής την Equity Strategist της Citi, Beata Manthey, σημειώνουν ότι παραμένουν αισιόδοξοι από τη θετική δυναμική των κερδών και τις ευνοϊκές μακροοικονομικές συνθήκες στην περιοχή, μετά την πρώτη μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την περασμένη εβδομάδα.

    Όσον αφορά τους επιμέρους κλάδους, η Citi συνεχίζει να αναφέρει την τεχνολογία, τις βιομηχανίες και την υγειονομική περίθαλψη και κάνει τη σύστασή της για ταξίδια και αναψυχή.

    Οι αναλυτές της παραμένουν επιφυλακτικοί σε ό,τι αφορά τον κλάδο αυτοκινήτων, τις τηλεπικοινωνίες και τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, ενώ αναθεωρούν επί τα χείρω την αξιολόγησή τους για τα υλικά κατασκευής.

    Υπενθυμίζεται ότι η Citi έχει προβλέψει άνοδο του πανευρωπαϊκού δείκτη Stoxx 600 κατά 10% έως το τέλος του 2024, καθώς αναμένει ότι τα ευρωπαϊκά κέρδη ανά μετοχή θα αυξηθούν κατά +3% το 2024.

    «Αυτό το ποσοστό υπολείπεται του consensus για αύξηση +6%, αλλά είναι πιο αισιόδοξο από την τιμολόγηση της αγοράς για συρρίκνωση των κερδών ανά μετοχή (EPS) κατά -5%.

    Οι προβλέψεις μας συνεπάγονται μια ήπια επαναξιολόγηση από ένα δείκτη αποτίμησης των κερδών (fwd P/E) στις 12 φορές στη μακροπρόθεσμη διάμεση τιμή του δείκτη στις 13 φορές, η οποία φαίνεται εφικτή σε έναν κύκλο μείωσης των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας», είχε επισημάνει η Manthey sto t;elow toy 2023.

    Διαβάστε επίσης: 

    HSBC για Eurobank: Επενδύστε στη μετοχή – Αύξηση τιμής στόχου στα 3,50 ευρώ

    Οι αγορές, η διακράτηση ρευστότητας και ο Μητσοτάκης – Άρθρο παρέμβαση

    Ευρωαγορές: Βουτιά 1,35% για τον CAC 40 μετά το χαστούκι του Μακρόν στις ευρωεκλογές



    ΣΧΟΛΙΑ