ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε πλήρη ενσωμάτωση της ψηφιακής κάρτας εργασίας στη λειτουργία της από την πρώτη ημέρα που η πολιτεία την έθεσε σε εφαρμογή σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ, προχώρησε η τράπεζα Citi Ελλάδος.
Ειδικότερα, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο Κώστας Τσαλίκης, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού, Citi Ελλάδος και Περιφερειακός Διευθυντής Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού, Citi Δυτικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής & Αφρικής, η άμεση εφαρμογή της κάρτας οφείλεται στο γεγονός ότι ενσωματώθηκε σε ένα ήδη ψηφιοποιημένο περιβάλλον εργασίας που υπήρχε στην Τράπεζα, που περιλαμβάνει μια σειρά από καλές εργασιακές πρακτικές, καινοτόμα προγράμματα ανθρώπινου δυναμικού και πολιτικές που έχουν διαμορφώσει διαχρονικά ένα ισορροπημένο εργασιακό περιβάλλον.
Όπως αναφέρει ο κ. Τσαλίκης, «η Citi με σχεδόν 60 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στην Ελλάδα αναζητάει συνεχώς ευκαιρίες για να διασφαλίσει ένα υποστηρικτικό, υγιές και συνάμα ευέλικτο εργασιακό περιβάλλον, πλήρως εναρμονισμένο με το ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο».
Στο πλαίσιο αυτό, η Citi είναι η πρώτη Τράπεζα στην Ελλάδα που εισήγαγε μια σειρά από πρωτοποριακά προγράμματα εργασιακής δέσμευσης και διακράτησης των εργαζομένων, έχοντας λάβει κατά το παρελθόν σημαντικές διακρίσεις σε τοπικούς αλλά και διεθνείς διαγωνισμούς και διοργανώσεις βραβείων.
«Για παράδειγμα, το πρόγραμμα wellness@Citi, ένα καινοτόμο πρόγραμμα εργασιακής ευεξίας, που αναπτύχθηκε στην Ελλάδα πριν από περίπου μια δεκαετία, αποτέλεσε πραγματική καινοτομία στον εργασιακό βίο. Επίσης, ενέργειες συμπερίληψης και ανάδειξης της αξίας της διαφορετικότητας καθώς και πολιτικές πρόληψης και καταπολέμησης της βίας και παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο αποτελούν εδώ και χρόνια δομικά συστατικά της ευρύτερης στρατηγικής ανθρώπινου δυναμικού της Citi Ελλάδας, διαμορφώνοντας ένα διαχρονικό αποτύπωμα της Τράπεζας στην ελληνική αγορά εργασίας καθιστώντας την ένα από τα πιο ισχυρά Employer Brands», προσθέτει.
Ο κ. Τσαλίκης υπογράμμισε ότι η αμεσότητα ανταπόκρισης της Τράπεζας στις νομοθετικές αλλαγές οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη διατήρηση ενός περιβάλλοντος αρμονικών εργασιακών σχέσεων, που στηρίζεται πρωτίστως στο σεβασμό απέναντι στον εργαζόμενο.
«Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με μια ισχυρή κουλτούρα οργάνωσης του χρόνου εργασίας στα διάφορα ιεραρχικά επίπεδα της Τράπεζας, προσφέρει γόνιμο έδαφος για πλήρη και ομαλή εναρμόνιση με τη νομοθεσία κάθε φορά που υπάρχουν αλλαγές στον εργασιακό χάρτη της χώρας», αναφέρει.
Η Citi έχει ανακοινώσει ήδη από το Μάιο 2022 ένα νέο υβριδικό μοντέλο εργασίας με το όνομα “How We Work”, με την Ελλάδα να κόβει πρώτη, παγκοσμίως, το νήμα ένταξης στο πρόγραμμα αυτό. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού δίνεται η δυνατότητα στους εργαζομένους να εργάζονται έως 2 ημέρες την εβδομάδα, οικειοθελώς, εξ αποστάσεως με παροχή υλικοτεχνικής υποδομής και κάλυψης του κόστους τηλεργασίας, διασφαλίζοντας παράλληλα στον εργαζόμενο το δικαίωμα της αποσύνδεσης.
Διαβάστε επίσης:
Στο 4% με 4,5% σκαρφάλωσαν τα σταθερά επιτόκια για τα νέα στεγαστικά δάνεια – Περιορισμένη η ζήτηση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δ. Καλαντώνη: Η ιστορία πίσω από την «Εξέλιξη Ζωής», οι δράσεις και οι στόχοι
- Attica Bank: Ανοίγει το παιχνίδι του ανταγωνισμού στις χρεώσεις
- Οι Έλληνες εφοπλιστές παρήγγειλαν εφέτος 230 πλοία – Ποιοι ναυπηγούν και ποιοι πούλησαν και αγόρασαν πλοία
- Άμεση Ανάλυση: Τι συμβαίνει με Optima Bank, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΠΑΠ, Profile, JP Morgan, MicroStrategy, Nike