Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Τράπεζες

Χριστίνα Παπακωνσταντίνου για Attica Bank: Η έκθεση της DBRS ανοίγει το δρόμο για τον Ηρακλή 3

Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, υποδιοικήτρια της Τράπεζας της Ελλάδος

Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, υποδιοικήτρια της Τράπεζας της Ελλάδος

O Πρόεδρος της Attica Bank, Γιώργος Ζωγραφάκης, μιλώντας στη γενική συνέλευση της τράπεζας, σημείωσε ότι η επάνοδος της τράπεζας συμπίπτει με τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της.

Από την πλευρά της η υποδιοικήτρια της ΤτΕ, Χριστίνα Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι οι ελληνικές τράπεζες σε σχέση με το παρελθόν είναι αναβαθμισμένες.

Ανέφερε ότι η αποεπένδυση στέφτηκε με επιτυχία ενώ για το μέλλον τόνισε ότι πρέπει οι τράπεζες να επιτελέσουν το ρόλο τους, τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας ενώ μίλησε και για την ανάγκη ενδυνάμωσης των μη συστημικών τραπεζών.

«Σήμερα θα κληθείτε να υποστηρίξετε ένα τέτοιο εγχείρημα για μια τράπεζα που ιδρύθηκε μετά τη μικρασιατική καταστροφή», τόνισε και συνέχισε: «Η κρίση άφησε το αρνητικό αποτύπωμά της στην τράπεζα σε θέματα εταιρικής διακυβέρνησης και ελέγχου, τώρα μετασχηματίζεται μπροστά στο σημαντικότερο σημείο της ιστορίας της. Η αξιολόγηση από την DBRS ανοίγει το δρόμο για να προχωρήσει η ένταξη των δανείων στον Ηρακλή 3. Η ολοκλήρωση αυτού του εγχειρήματος βήμα για την υγιή ανάπτυξη του τραπεζικού συστήματος».

Από την πλευρά μας η τράπεζα της Ελλάδας σημείωσε η κα Παπακωνσταντίνου κλείνοντας υποστηρίζει τη συγχώνευση με την Παγκρήτια και επιβλέπει την υλοποίηση ώστε η νέα οντότητα  να έχει ένα βιώσιμο επιχειρηματικό πλάνο και υψηλή εταιρική διακυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης:

Attica Bank: Το παρασκήνιο της δεύτερης παράτασης για την επικύρωση της συμφωνίας – Οι επόμενες κινήσεις

Attica Bank: Έλαβε παράταση μέχρι την Πέμπτη από την ΤτΕ

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ρεύμα: Αναμένονται οι ανακοινώσεις του υπουργείου