Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Χρ. Μεγάλου: Αισιοδοξία για σημαντική αύξηση των καταθέσεων, επίτευξη των στόχων για τα NPEs

Χρήστος Μεγάλου. Διευθύνων σύμβουλος Τρ. Πειραιώς

Χρήστος Μεγάλου. Διευθύνων σύμβουλος Τρ. Πειραιώς

Αισιόδοξος για την πορεία του τραπεζικού κλάδου και της ευρύτερης οικονομίας δηλώνει ο CEO της Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου, τονίζοντας ότι η ανάκαμψη των τραπεζών θα συνεχιστεί και το 2018. Παράλληλα, ο κ. Μεγάλου εκτιμά ότι το δ’ τρίμηνο του 2017 θα συνεχιστεί και η τάση αύξησης των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες, με το 30% των νέων αυτών καταθέσεων να καταλήγουν στην Τράπεζα Πειραιώς. Για τις καταθέσεις, συγκεκριμένα, ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς τόνισε ότι η βελτίωση της εικόνας θα συνεχιστεί και το 2018, με στόχο την αύξηση των νέων καταθέσεων κατά 5-7 δις. ευρώ. Επιβεβαιώνοντας, δε, τις εκτιμήσεις που διατυπώνονται το τελευταίο διάστημα, ο κ. Μεγάλου ανέφερε ότι εκτιμάται πως κάποιες τράπεζες θα έχουν θετική πιστωτική επέκταση τα επόμενα τρίμηνα.

Αναφερόμενος, τέλος, στο φλέγον θέμα των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (NPEs), ο κ. Μεγάλου είπε ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα προχωρήσει στην πώληση δύο «πακέτων», συνολικού ύψους 3 δισ. ευρώ. Από αυτά, το πρώτο πακέτο, ύψους 1,5 δισ. ευρώ, αφορά κόκκινα καταναλωτικά δάνεια και το δεύτερο, ύψους επίσης 1,5 δισ. ευρώ, αφορά κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: X. Μεγάλου: Θα μειώσουμε τα NPEs κάτω από 10 δισ. ευρώ ως το 2020

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χρ. Μεγάλου: Στόχος ο μηδενισμός του ELA ως το τέλος του 2018 – Στη σωστή τροχιά η οικονομία