Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

BlackRock: Ιστορικό ρεκόρ με assets υπό διαχείριση ύψους $10,6 τρισ. – Άλμα 8% στα έσοδα

Larry Fink, Διευθύνων Σύμβουλος της BlackRock

Larry Fink, Διευθύνων Σύμβουλος της BlackRock

Ιστορικό ρεκόρ με assets υπό διαχείριση ύψους 10,6 τρισ. δολαρίων ανακοίνωσε η BlackRock, καθώς ενίσχυσε το επενδυτικό της ταμείο, με 51 δισεκατομμύρια δολάρια το β’ τρίμηνο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Οι επενδυτές πρόσθεσαν 83 δισεκατομμύρια δολάρια σε Διαπραγματεύσιμα Αμοιβαία Κεφάλαια (ETF) και 35 δισεκατομμύρια δολάρια σε σταθερό εισόδημα συνολικά, ανέφερε σήμερα Δευτέρα  η BlackRock με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Ωστόσο, οι καθαρές ροές προς τα μακροπρόθεσμα επενδυτικά κεφάλαια έχασαν τη μέση εκτίμηση των 86 δισεκατομμυρίων δολαρίων των αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg.

«Η οργανική ανάπτυξη ωθήθηκε από τις ιδιωτικές αγορές, το ενεργό σταθερό εισόδημα λιανικής και τις αυξανόμενες ροές στα ETF μας, τα οποία είχαν το καλύτερο ετήσιο ξεκίνημα στην ιστορία», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος, Λάρι Φινκ.

Ο επενδυτικός γίγαντας είχε επίσης καθαρές ροές 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε αμοιβαία κεφάλαια διαχείρισης μετρητών και χρηματαγοράς, ενώ οι συνολικές καθαρές ροές διαμορφώθηκαν στα 82 δισεκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο.

Το προσαρμοσμένο καθαρό εισόδημα ανά μετοχή της BlackRock αυξήθηκε 12% σε σχέση με το προηγούμενο έτος στα 10,36 δολάρια, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση της Wall Street για 9,93 δολάρια.

Επιπλέον, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 8% στα 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Οι μετοχές της BlackRock σημείωσαν άνοδο περίπου 2% φέτος από το κλείσιμο της αγοράς την Παρασκευή, ακολουθώντας την άνοδο 18% του S&P 500 Index.

Ανακάμπτουν οι επενδυτικοί κολοσσοί

Σημειώνεται ότι οι επενδυτικοί γίγαντες αρχίζουν να ανακάμπτουν μετά από μια ανώμαλη πορεία κατά τη διάρκεια των αυξήσεων των επιτοκίων της Federal Reserve και της αστάθειας στις αγορές ομολόγων τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο δείκτης S&P 500 σημείωσε άνοδο περίπου 4% το β’ τρίμηνο μετά από αύξηση περίπου 10% τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, ενώ οι επενδυτές εκτιμούν ότι η κεντρική τράπεζα θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο.

Αυτό τροφοδοτεί τις ροές μετρητών πελατών σε αμοιβαία κεφάλαια σταθερού εισοδήματος, με τους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων να επισημαίνουν τους κινδύνους της παραμονής σε αμοιβαία κεφάλαια χρηματαγοράς που ενδέχεται να μην είναι πλέον σε θέση να προσφέρουν αποδόσεις 5% μόλις μειωθούν τα επιτόκια.

Η BlackRock τοποθετείται ως ενιαίος σταθμός για ένα ευρύ φάσμα ενεργά διαχειριζόμενων και ευρετηριασμένων ETF και αμοιβαίων κεφαλαίων, ενώ επιδιώκει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε ταχέως αναπτυσσόμενα και προσοδοφόρα ιδιωτικά assets.

Η εξαγορά της Global Infrastructure Partners έναντι τιμήματος 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα προσθέσει assets περίπου 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία, ενώ επιθυμεί να προσελκύσει τις κορυφαίες τάξεις επενδυτών.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι τον περασμένο μήνα, η BlackRock ανακοίνωσε την εξαγορά της Preqin, εταιρείας δεδομένων ιδιωτικών αγορών, έναντι τιμήματος 2,55 δισεκατομμυρίων λιρών.

Διαβάστε επίσης: 

BlackRock: Deal 3,2 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Preqin

BlackRock: Εκτινάχθηκαν στα $10,47 τρισ. τα υπό διαχείριση assets το α’ τρίμηνο

BlackRock: Mega deal $12,5 δισ. για την εξαγορά εταιρείας πρώην στελέχους της Credit Suisse