• Τράπεζες

    BBVA: Δικαστής προτείνει να δικαστεί η ισπανική τράπεζα για εταιρική κατασκοπεία

    Η έδρα της BBVA

    Η έδρα της BBVA


    Η Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA (BBVA) θα πρέπει να δικαστεί με βάση την ποινική έρευνα γύρω από καταγγελίες για εταιρική κατασκοπεία, δήλωσε Ισπανός δικαστής.

    Ο δικαστής του Εθνικού Δικαστηρίου Manuel Garcia Castellon πρότεινε ότι η BBVA και ο πρώην πρόεδρός της Φρανσίσκο Γκονζάλες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν μια δίκη, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που ξεκίνησε το 2018, σύμφωνα με απόφαση που ανακοινώθηκε την Πέμπτη.

    Ο δικαστής έκρινε ότι υπάρχουν ενδείξεις για εγκλήματα δωροδοκίας και αποκάλυψης μυστικών.

    Ένας εισαγγελέας είχε προτείνει επίσης παραπομπή σε δίκη για την τράπεζα τον περασμένο μήνα. Πάντως, η BBVA μπορεί να προσφύγει κατά της απόφασης του δικαστή.

    Η BBVA ερευνάται για φερόμενες πληρωμές σε πρώην υψηλόβαθμο αστυνομικό προκειμένου να προχωρήσει στην κατασκοπεία αντιπάλων, πολιτικών και δημοσιογράφων. Η τράπεζα και πολλά στελέχη τέθηκαν υπό επίσημη έρευνα στις αρχές του 2020.

    «Η BBVA πάντα υπερασπιζόταν και συνεχίζει να υπερασπίζεται ότι τα γεγονότα που διερευνήθηκαν δεν συνεπάγονται ποινική ευθύνη για την οντότητα. Η προτεραιότητα της BBVA ήταν πάντα η πλήρης συνεργασία με το δικαστικό σύστημα για την αποσαφήνιση των γεγονότων», είπε ένας εκπρόσωπος της ισπανικής τράπεζας.

    πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Bloomberg: H Red Bull εξετάζει την είσοδό της στο NBA με νέα ομάδα στο Λας Βέγκας

    Performance Technologies: Στις 28/6 η αποκοπή του μερίσματος €0,049 ανά μετοχή (καθαρό)

    Ρωσία: Ρωσικές τράπεζες αντιμετώπισαν διακοπές σε τραπεζικές εφαρμογές μετά από κυβερνοεπίθεση



    ΣΧΟΛΙΑ