Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Τράπεζες

Bank of America: Σχέδια για 165 νέα υποκαταστήματα έως το τέλος του 2026

Brian Moynihan, CEO BofA

Πάνω από 165 υποκαταστήματα στις ΗΠΑ σχεδιάζει να εγκαινιάσει η Bank of America μέχρι το τέλος του 2026, σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας τη Δευτέρα.

Σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί την JPMorgan, η επέκταση της BofA θα περιλαμβάνει 40 νέες τοποθεσίες φέτος.

Σημειώνεται JPMorgan δραστηριοποιείται σε 48 πολιτείες και έχει το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων, με σχέδια να ανοίξει άλλα 500 έως το 2027.

Η BofA από την άλλη, ανοίγει υποκατάστημα στο Λούισβιλ του Κεντάκι τη Δευτέρα και σχεδιάζει να αποκτήσει πέντε στην πόλη μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Εκτός από την Περιφέρεια της Κολούμπια, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, έχει επί του παρόντος παρουσία σε 38 πολιτείες και θα επεκταθεί σε 41 έως το 2026.

Επανασχεδιασμός στις τράπεζες

Οι τράπεζες έχουν επανασχεδιάσει τα υποκαταστήματά τους για να δώσουν έμφαση σε συναλλαγές όπως στεγαστικά δάνεια και επενδύσεις.

Παρά τα σχέδια επέκτασης, το αποτύπωμα υποκαταστημάτων της BofA έχει πέσει στις 3.800 τοποθεσίες έναντι περισσότερων από 4.800 το 2014.

Η τράπεζα έχει ξοδέψει επίσης 5 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανανέωση των χρηματοοικονομικών της κέντρων την τελευταία δεκαετία, προσθέτοντας περισσότερα από 100 υποκαταστήματα τα τελευταία δύο χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κέρδη β’ τριμήνου του τραπεζικού κολοσσού ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Ειδικότερα, η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 6,9 δισεκατομμύρια δολάρια ή 83 σεντ ανά μετοχή, έναντι 80 σεντ ανά μετοχή που εκτιμούσαν οι αναλυτές σε έρευνα του LSEG. Σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο υποχώρησαν κατά 6,9%.

Τα έσοδα τριμήνου για την τράπεζα διαμορφώθηκαν στα 25,54 δισ. δολάρια, σημειώνοντας άνοδο λιγότερο από 1%, έναντι εκτίμησης για 25,22 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρεία ανέφερε αύξηση 29% στις προμήθειες επενδυτικής τραπεζικής, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 1,56 δισεκατομμύρια δολάρια, υπερβαίνοντας την εκτίμηση των αναλυτών της StreetAccount για 1,51 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι προμήθειες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων αυξήθηκαν κατά 14% στα 3,37 δισεκατομμύρια δολάρια, ενισχυμένες από τις υψηλότερες χρηματιστηριακές αξίες. Το τμήμα διαχείρισης περιουσίας της εταιρείας σημείωσε αύξηση εσόδων κατά 6,3%, στα 5,57 δισεκατομμύρια δολάρια.

Επίσης, όπως έχει προβλέψει η BofA, τα καθαρά έσοδα από τόκους (NII) θα αυξηθούν σε περίπου 14,5 δισεκατομμύρια δολάρια το δ’ τρίμηνο του έτους.

Διαβάστε επίσης: 

Στην κορυφή της έρευνας της Extel οι ελληνικές τράπεζες

ΕΚΤ: Στο 4,10% από 5,7% προ έτους τα κόκκινα δάνεια στην Ελλάδα – Στο 2,3% ο μέσος όρος της Ευρωζώνης

BNP Paribas: Εξαγοράζει τo private banking της HSBC στη Γερμανία