ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Βελτιωμένες αποτιμήσεις προσδίδουν οι αλλαγές στα ομόλογα του χαρτοφυλακίου Artemis, διευκρινίζει η Attica bank, προσθέτοντας παράλληλα, ότι οι αποτιμήσεις αυτές θα ποσοτικοποιηθούν κατά την διάρκεια ζωής της τιτλοποίησης.
Σε απάντηση σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Attica Bank προς το ΧΑ στις 16/9/2020, η Τράπεζα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα κάτωθι:
«Με την νέα δομή, η Τράπεζα προέβη σε τακτοποίηση της συναλλαγής Artemis, ώστε αυτή να ακολουθεί το από 1.1.2020 νέο εποπτικό πλαίσιο που διέπει τις τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων / ανοιγμάτων (εφεξής «ΜΕΑ»). Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργήθηκε ένα Mezzanine note, ονομαστικής αξίας € 38 εκατ.
Περαιτέρω, η αναδιοργάνωση ρυθμίζει τις ροές των μερών / ομολογιούχων της συναλλαγής Artemis, καθώς και τις αμοιβές του Servicer, επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη ισορροπία στην κατανομή των μελλοντικών ταμειοροών από την διαχείριση του χαρτοφυλακίου ΜΕΑ, με εμπροσθοβαρή για την Τράπεζα εισπραξιμότητα, δίχως η αναδιοργάνωση να επηρεάζει το εκτιμώμενο συνολικό ποσό εισπράξεων από το χαρτοφυλάκιο Artemis.
Ως εκ τούτου, οι ανωτέρω αλλαγές προσδίδουν βελτιωμένες αποτιμήσεις στα ομόλογα, οι οποίες θα ποσοτικοποιηθούν κατά την διάρκεια ζωής της τιτλοποίησης. Η οριστική αποτύπωση της αναδιοργάνωσης των ομολόγων του Artemis, θα απεικονιστεί στις ενδιάμεσες συνοπτικές Οικονομικές Καταστάσεις της 30ης Σεπτεμβρίου 2020, καταλήγει η τράπεζα».
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Alpha Bank: Ο υψηλότερος κατώτατος μισθός της τελευταίας 20ετίας – Ποια η σημερινή εικόνα της ελληνικής αγοράς εργασίας
- Κικίλιας: Συλλυπητήρια στην οικογένεια της ναυτικού που έχασε τη ζωή της στο λιμάνι της Πάτρας
- Δασμοί Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα πραγματοποιήσουν διαπραγματεύσεις με μια ομάδα 15 χωρών, λέει η Ελβετή πρόεδρος
- Ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος μιλά στο My Story με την Μάριον Μιχελιδάκη
