ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στελέχη που προέρχονται από την Τράπεζα Πειραιώς, την Εθνική Τράπεζα, την HSBC, την ΕΥ, τον ΑΝΤΕΝΑ, την Tora Wallet και τα οποία «τρέχουν» το επιχειρηματικό σχέδιο της Attica Bank που θα σηματοδοτήσει την επιστροφή της σε αναπτυξιακή πορεία, παράλληλα με την εξυγίανση του ισολογισμού της, υλοποιώντας το σχέδιο αναδιάρθρωσης στο πλαίσιο του 3ετούς επιχειρηματικού της πλάνου.
Παράλληλα με την ενίσχυση της ηγετικής ομάδας της τράπεζας η κα Βρεττού προχώρησε και στη σύσταση δύο πρόσθετων επιτροπών του ΔΣ, της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού και της Επιτροπής ESG (Environment, Social, Governance).
Το τελευταίο διάστημα στο γραφείο της CEO έφταναν πλήθος βιογραφικά σημειώματα και όπως παραδέχεται ο ανταγωνισμός οι επιλογές της Βρεττού είναι άριστες.
Εξάλλου η CEO έχει ξεκινήσει να «κτίζει» την διοικητική ομάδα που μέσα στο 2024 –εκτός απροόπτου- θα διαχειριστεί την δημιουργία του 5ου τραπεζικού πυλώνα.
Πέντε γυναίκες τραπεζίτισσες, ανέλαβαν από την αρχή του χρόνου καθήκοντα στην Τράπεζα Αττικής και αυτές είναι:
H Δήμητρα Βουρνά, Γενική Διευθύντρια Λειτουργιών και Εργασιών (Chief Operating Officer). Η κα Βουρνά προέρχεται από την HSBC, στο δυναμικό της οποίας εντάχθηκε το 1999 και εξελίχθηκε σε COO της τράπεζας, διατηρώντας το ρόλο αυτό από το 2016. Μεταξύ 2014 και 2016 ήταν Head of Operations Europe International της HSBC Bank. Πριν από την HSBC στην Piraeus Asset Management. Είναι απόφοιτος Οικονομικών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κάτοχος MBA σε Marketing & Finance από το ALBA, απόφοιτη του Chief Operating Officer Foundation Course του Πανεπιστημίου Cambridge.
Η Ρεγγίνα Ασλάνογλου, Γενική Διευθύντρια Μετασχηματισμού (Chief of Staff and Transformation Officer), διαθέτει εμπειρία άνω των 20 ετών στον τραπεζικό χώρο. Από το 2001 έως και το 2019 εργαζόταν στην HSBC με σημαντικούς τομείς ευθύνης, ούσα από το 2016 Chief Operating Officer Wholesale Banking της τράπεζας.
Από το 2019 ήταν Senior Director – Head of Business Coordination, Corporate and Investment Banking στην Τράπεζα Πειραιώς. Είναι κάτοχος MSC σε International Accounting and Financial Management από το Glasgow University.
Η Άννα Μαρμαρά, η οποία έχει μακρά θητεία στην Attica Bank και αναβαθμίστηκε σε Chief Credit Officer (Γενική Διευθύντρια πιστώσεων)
Η Βασιλική (Βάλερυ) Σκούμπα είναι από τον Φεβρουάριο η Γενική Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών (Chief Financial Officer). Εχει διεθνή και εγχώρια εμπειρία άνω των 30 ετών στον τραπεζικό χώρο και τον χρηματοοικονομικό τομέα. Η κα Σκούμπα εντάχθηκε στο δυναμικό της Attica Bank τον Απρίλιο του 2022 ως Σύμβουλος Διοίκησης. Από το 2015 έως το 2021 κατείχε θέσεις ευθύνης στην HSBC Ελλάδος ως Γενική Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών και παράλληλα, από το 2018 έως το 2020 ήταν Επικεφαλής Εποπτείας 9 καταστημάτων της HSBC Γαλλίας, ενώ έως και το 2021 ήταν Director στον τομέα Συγχωνεύσεων & Εξαγορών της HSBC Λονδίνου. Την περίοδο 1989-2014 εργάστηκε στη Citigroup Ελλάδος όπου από το 2009 κατείχε τη θέση της Chief Financial Officer. Είναι κάτοχος BSc in Accounting από το St. John’s University της Νέας Υόρκης και κάτοχος Diploma in Corporate Governance for NEDs από το Corporate Governance Institute.
Η Ιωάννα Τσίτουρα είναι από τις 15 Μαρτίου η Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού (Chief HR Officer) της Attica Bank. Έχει πολυετή εμπειρία ως Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε μεγάλες ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες, σε δυναμικούς κλάδους της οικονομίας και του επιχειρείν, με ειδίκευση ιδιαίτερα στους τομείς ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και εταιρικών μετασχηματισμών. Προέρχεται από τον όμιλο ANTENNA, όπου από το 2021 κατείχε τη θέση της Group HR & Administration Services Director. Την περίοδο 2012 – 2020 ήταν Γενική Διευθύντρια HR της WIND Ελλάς. Προηγούμενα είχε εργαστεί σε μεγάλες εταιρείες όπως η Regency Entertainment, ο ΟΤΕ, η Unilever κ.ά. Είναι κάτοχος διπλώματος Χημικού Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και μεταπτυχιακού διπλώματος MBA από το University of Wales, Ηνωμένο Βασίλειο.
Στη «μάχη» ανάταξης της τράπεζας των μηχανικών ρίχνονται και 4 τραπεζίτες, πρόκειται για τους:
Κωνσταντίνος Φρυδάκης, που ανέλαβε τη θέση του Γενικού Διευθυντή Λιανικής και Ηλεκτρονικής Τραπεζικής (Chief Retail and Digital Officer). Ο κ. Φρυδάκης διαθέτει εμπειρία 24 χρόνων στους τομείς των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και της πληροφορικής. Τα τελευταία δύο έτη δραστηριοποιούταν ως Σύμβουλος σε θέματα πληρωμών, ψηφιακής στρατηγικής και μετασχηματισμού, συνεργαζόμενος με χρηματοοικονομικά ιδρύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2016 έως και το 2020 ήταν Πρόεδρος και CEO στην Tora Wallet και την Tora Direct, θυγατρικές εταιρείες του ομίλου ΟΠΑΠ. Από τα τέλη του 2007 έως τα μέσα του 2016, ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς. Είναι κάτοχος MBA από το University of Strathclyde Business School, UK και BSc στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.
Ο Χρήστος Ηλιόπουλος, είναι ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής Project Finance (Deputy General Manager, Head οf Project Finance). Διαθέτει εμπειρία πλέον των 18 ετών στον τραπεζικό τομέα με ειδίκευση στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων. Προέρχεται από την Τράπεζα Πειραιώς, στην οποία εντάχθηκε το 2004, όπου κατείχε μέχρι πρότινος τη θέση του Senior Director, Group Structured Finance – Energy And Development Banking Division. Έχει υπάρξει Financial Analyst στη SIMA, στην οποία εργάστηκε από το 2000 έως και το 2004. Είναι Πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου στην Οικονομική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και κάτοχος MSc σε International Banking and Finance από το University of Reading.
Ο Γιώργος Κουρούμαλος, με εμπειρία 20 ετών στον τραπεζικό κλάδο, έχει αναλάβει τη θέση του Γενικού Διευθυντή Διαχείρισης Κινδύνων (Chief Risk Officer), προερχόμενος από την Τράπεζα Πειραιώς στην οποία κατείχε τη θέση του Ανώτερου Διευθυντή, Επικεφαλής στη διαχείριση κεφαλαίων και τη στρατηγική κινδύνων. Μεταξύ άλλων, συνέβαλε στην αναμόρφωση του πλαισίου διάθεσης ανάληψης κινδύνων για τον όμιλο Πειραιώς, προκειμένου να καλύπτει όλο το φάσμα των χρηματοοικονομικών και μη χρηματοοικονομικών κινδύνων και ενεργοποίησε μηχανισμούς κατανομής κεφαλαίων που βελτιστοποιούν τις σχέσεις κινδύνου-απόδοσης. Διαχειρίστηκε σημαντικά έργα στον Τομέα Διαχείρισης Κινδύνων, συμπεριλαμβανομένων έργων υποδομής και εποπτικών ασκήσεων. Διαμόρφωσε επίσης τον οδικό χάρτη για την πλήρη ενσωμάτωση κριτηρίων ESG στη διαχείριση κινδύνων της Τράπεζας Πειραιώς με έμφαση στους κινδύνους που σχετίζονται με το κλίμα και το περιβάλλον. Είναι κάτοχος Master of Engineering in Electrical and Electronic Engineering από το Imperial College του Λονδίνου και κάτοχος MBA από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Ο Ευάγγελος Κανέλης είναι πλέον ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής και ΜΕΑ (Chief of Strategy & NPE) της Attica Bank, έχοντας εργαστεί επί σειρά ετών σε μεγάλες τράπεζες και συμβουλευτικές εταιρείες. Προέρχεται από την Εθνική Τράπεζα όπου από το 2019 κατείχε τη θέση του Επικεφαλής Στρατηγικών Συναλλαγών. Μεταξύ άλλων, συνέβαλε στο μετασχηματισμό της τράπεζας, αναλαμβάνοντας την εκτέλεση στρατηγικών συναλλαγών με σκοπό τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων. Πριν από αυτό διετέλεσε χρηματοοικονομικός σύμβουλος σε θέματα Risk and Finance στην EY, συνεργαζόμενος με τράπεζες στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Από το 2007 έως το 2015 εργάστηκε στην Τράπεζα Πειραιώς στο Finance και κυρίως στο Capital Management. Είναι κάτοχος MSc στα Τραπεζικά και Χρηματοοικονομικά από το University of Southampton και BSc στα Οικονομικά από το University of Wales, Ηνωμένο Βασίλειο.
Διαβάστε επίσης
Ελένη Βρεττού: Υλοποιούμε ένα μεγαλόπνοο και ρεαλιστικό όραμα για την Attica Bank
Κουτεντάκης (Πειραιώς): Ισχυρός ο ρόλος των τραπεζών σε τρεις πυλώνες
Νέα στελέχη στη διοικητική ομάδα της Attica Bank