Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Τράπεζες

Attica Bank: Έλαβε παράταση μέχρι την Πέμπτη από την ΤτΕ

ελενη-βρεττου

Ελένη Βρεττού. Τράπεζα Πειραιώς

Παράταση έως την Πέμπτη 18 Ιουλίου ζήτησε και έλαβε η Attica Bank από την Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με ανακοίνωση, επιβεβαιώνοντας το αίτημά της.

Όπως έχει γράψει το mononews.gr, στην καθυστέρηση της συνεδρίασης του credit committee της DBRS οφείλεται η νέα προθεσμία μέχρι την Πέμπτη 18 Ιουλίου για την επικύρωση της τελικής συμφωνίας για τη συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια και για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Τόσο το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όσο και η Thrivest των Δ. Μπάκου – Ι. Καϋμενάκη – Α. Εξάρχου, επαναβεβαιώνουν την ύπαρξη της συμφωνίας, που θα οδηγήσει στην εξυγίανση των δύο τραπεζών και στην δημιουργία του 5ου τραπεζικού πυλώνα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του mononews.gr, το credit committee της DBRS αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα Δευτέρα και μέχρι την Πέμπτη θα έχει συνεδριάσει και το ΔΣ του Ταμείου, ώστε να υπογραφεί η συμφωνία.

Η ανακοίνωση της Attica Bank:

Σε συνέχεια της από 08.07.2024 ανακοίνωσης η ATTICA ΒΑΝΚ ΑΝΩΝΥΜH ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (η «Attica Bank») ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα ακόλουθα:

Αναφερόμενοι στην από 27.06.2024 επιστολή της ΤτΕ, και στην χορηγηθείσα στη συνέχεια παράταση προθεσμίας απάντησης στην Attica Bank μέχρι την 12.07.2024, οι μέτοχοι ενημέρωσαν εγγράφως την Attica Bank ότι για την οριστικοποίηση των βασικών όρων της συναλλαγής και για την περάτωση των εσωτερικών εγκριτικών διαδικασιών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας («ΤΧΣ») βάσει του Νόμου του, αναμένεται η λήψη της επίσημης προκαταρκτικής πιστοληπτικής αξιολόγησης των χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων από τη DBRS.

Ενόψει των ανωτέρω εξελίξεων η Attica Bank ζήτησε και έλαβε από την ΤτΕ περαιτέρω παράταση απάντησης μέχρι την 18η Ιουλίου 2024.

Η Τράπεζα θα ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό όταν θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία μεταξύ των μετόχων και της γνωστοποιηθούν οι επιμέρους όροι αυτής, όπως και για οποιαδήποτε νεότερη εξέλιξη.

Η Τράπεζα υπογραμμίζει ότι οποιαδήποτε πληροφορία ή εξέλιξη αφορά στις δραστηριότητές της εκδίδεται από την ίδια και αποτελεί μοναδική αξιόπιστη και έγκυρη πηγή πληροφόρησης. Η Τράπεζα παραμένει προσηλωμένη στην τήρηση των προϋποθέσεων και απαιτήσεων που προβλέπονται στο νομοκανονιστικό πλαίσιο και στην πάγια πρακτική άμεσης ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, με εγκυρότητα και υπευθυνότητα, για οποιαδήποτε εξέλιξη αφορά τις δραστηριότητές της, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία και τις σχετικές αποφάσεις των οργάνων της.

Διαβάστε επίσης:

Attica Bank: Το παρασκήνιο της δεύτερης παράτασης για την επικύρωση της συμφωνίας – Οι επόμενες κινήσεις

Πώληση του 90,1% της Alpha Bank Romania στην UniCredit