Νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου βάζει σε ισχύ από τη Δευτέρα –εκτός απροόπτου – η Eurobank, με το μέγιστο ποσό εφάπαξ αποζημίωσης και bonus στις 160.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα, σύμφωνα με πληροφορίες  απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους ηλικίας 40 ετών και άνω με την προϋπόθεση ότι έχουν συμπληρώσει 8 χρόνια εργασίας στην τράπεζα και δίνει κίνητρα για να αποχωρήσουν οι άνω των 55 ετών.

Στόχος είναι η ανανέωση του προσωπικού, με την είσοδο εργαζομένων με νέες δεξιότητες που είναι απαραίτητες στον τραπεζικό κλάδο όπως εξελίσσεται παγκοσμίως.

Εξάλλου η Eurobank  ήταν η πρώτη ελληνική τράπεζα που «πάντρεψε» την φυσική εξυπηρέτηση με την digital,   επενδύοντας στον ψηφιακό μετασχηματισμό της.

Ειδικότερα:

Η νέα εθελούσια προσφέρει 160.000 ευρώ – το προηγούμενο πρόγραμμα είχε οροφή στις 140.000 ευρώ – και απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα εργαζομένων, ωστόσο υπάρχουν και ορισμένες εξαιρέσεις, καθώς:

  • Εξαιρούνται οι εργαζόμενοι στο δίκτυο της νησιωτικής χώρας
  • Εξαιρούνται επίσης οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στις μονάδες και διευθύνσεις που υποστηρίζουν τις ψηφιακές υποδομές και τα ηλεκτρονικά δίκτυα της τράπεζας, τα οποία ενδυναμώνονται με νέο αίμα.

Το νέο πρόγραμμα εθελουσίας της τράπεζας δίνει τέσσερις εναλλακτικές, καθώς ο εργαζόμενος μπορεί είτε να αποχωρήσει λαμβάνοντας εφάπαξ το ποσό που του αναλογεί, ή να επιλέξει sabbatical για 2, 5 ή 7 χρόνια.

  • Προσφέρει 4 μισθούς επιπλέον για κάθε τέκνο (αντί των 2 μισθών του προηγούμενου προγράμματος)
  • Προσφέρει εναλλακτικές σε εργαζόμενους που βρίσκονται κοντά στην συνταξιοδότηση, που διασφαλίζουν τις προϋποθέσεις προϋπηρεσίας για πλήρη σύνταξη, χωρίς την ανάγκη εξαγοράς ενσήμων.
  • Σημαντικό είναι επίσης  ότι στα sabbatical  ο μισθός  που θα λαμβάνει ο εργαζόμενος θα είναι ο προβλεπόμενος από την  ΣΣΕ (και όχι χαμηλότερος όπως συμβαίνει σε άλλες εθελούσιες). Να σημειωθεί ότι η Eurobank έθεσε σε ισχύ τη ΣΣΕ από τον Ιανουάριο φέτος αντί του Δεκεμβρίου 2024.
  • Προσφέρει πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη οικογένειας για 5 χρόνια, ενώ το πρόγραμμα καλύπτει και υπηρεσίες επαγγελματικής μετάβασης στην αγορά.

Στόχος είναι να αποχωρήσουν περισσότεροι από 400 εργαζόμενοι (στο τέλος του 2022 είχε 6.268 εργαζόμενους και 274 καταστήματα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία της Ένωσης Τραπεζών).

Ταυτόχρονα η Eurobank προχωρά στην ανανέωση προσωπικού της με εργαζόμενους που μπορούν να υποστηρίξουν το νέο μοντέλο λειτουργίας που δίνει έμφαση στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση.

Εξάλλου πλέον οι περισσότερες τραπεζικές εργασίες πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά, και ελάχιστες είναι οι συναλλαγές που εξυπηρετούνται στα τραπεζικά γκισέ.

Τα νέα δεδομένα λοιπόν οδηγούν σε ριζική αναδιάταξη το δίκτυο των τραπεζών, οι οποίες επενδύουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό τους, με την  ψηφιοποίηση επιπλέον διαδικασιών και  δημιουργούν ειδικές υποδομές μέσα στα καταστήματα, ώστε οι περισσότερες συναλλαγές να πραγματοποιούνται  αποκλειστικά ηλεκτρονικά, δίχως να εμπλέκονται εργαζόμενοι.

Διαβάστε επίσης

Eurobank: Γιατί ανεβαίνει η μετοχή – Οι ξένοι αγοραστές και η «έκρηξη» συναλλαγών

Eurobank: Ανεβάζει στο 55,3% το ποσοστό στην Ελληνική Τράπεζα

Eurobank: Το σχέδιο Καραβία για παρουσία στο εξωτερικό – Σε ποιες χώρες ανοίγει γραφεία