Στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πελατών στοχεύει ο νέος Ελληνοαμερικανός διευθύνων σύμβουλος της Silicon Valley Bank, Τιμ Μαγιόπουλος.

Ο Τιμ Μαγιόπουλος, έστειλε ενημερωτικά e-mail στους πελάτες της τράπεζας, ενημερώνοντάς τους για την κανονική της λειτουργία.

1

«Η Silicon Valley Bank, είναι ανοιχτή και λειτουργεί κανονικά…Είμαστε εδώ για να σας εξυπηρετήσουμε. Αναγνωρίζω ότι οι τελευταίες μέρες ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδος για τους πελάτες και τους υπαλλήλους μας και είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη της καταπληκτικής κοινότητας που εξυπηρετούμε», έγραφε το email.

O Τιμ Μαγιόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι αναλαμβάνει τα καθήκοντά του με «ταπεινότητα, εμπειρία και εκτίμηση για την οικονομία της καινοτομίας», ορίστηκε νέος διευθύνων σύμβουλος το πρωί της Δευτέρας, αφού η κυβέρνηση απέλυσε τα υπάρχοντα στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του αφεντικού Γκρεγκ Μπέκερ.

Ποιος είναι ο Τιμ Μαγιόπουλος

Γεννημένος στις 7 Μαρτίου 1959, ο Τιμ Μαγιόπουλος θεωρείται από πολλούς μέσα στον κλάδο ως ένα αξιόπιστο στέλεχος με εμπειρία τόσο σε χρηματοπιστωτικές εταιρείες που έχουν πληγεί από την κρίση όσο και στον τομέα της τεχνολογίας.

Ο πατέρας του ήταν τεχνικός αεροναυπηγικής, συνδικαλιστής και μέλος της United Auto Workers, ενώ η μητέρα του εργαζόταν με μερική απασχόληση σε πολυκατάστημα.

Πήρε πτυχίο Αγγλικής φιλολογίας από το Πανεπιστήμιο Κορνέλ το 1980 κι έκανε το διδακτορικό στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης το 1984.

Όπως αναφέρει Daily Mail, εντάχθηκε στη Fannie Mae στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 και έφτασε να γίνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, επαναφέροντας την εταιρεία σε κερδοφορία και αποδίδοντας περισσότερα από 167 δισεκατομμύρια δολάρια σε μερίσματα στους φορολογούμενους.

Ο Μαγιόπουλος αποχώρησε το 2018 και τον Ιανουάριο του 2019 εντάχθηκε στην τεχνολογική εταιρεία Blend, η οποία παρέχει λογισμικό βασισμένο σε cloud για να επιτρέπει σε τράπεζες, πιστωτικούς οργανισμούς, υποθηκοφύλακες και άλλες εταιρείες να επεξεργάζονται δισεκατομμύρια δολάρια ενυπόθηκων δανείων και καταναλωτικών τραπεζικών συναλλαγών ημερησίως.

Διαβάστε επίσης:
Χρηματιστήριο: Μετά τη βουτιά στις 1042, με τραπεζική συνδρομή πάνω από τις 1060 μονάδες