ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τι μαγειρεύει ο maître Λιβάνιος, τα ραντεβού του Εξάρχου και το ράλι στην Αττικής, τα μυστικά της ΓΕΚ και τα 19 ευρώ, το beef Σταϊκούρα – Ταχιάου, τι θα στηρίξει ο Μηταράκης, και ο καινοτόμος Ρέμος
Όπως είναι γνωστό η 45χρονη τραπεζίτης ηγείται της Praxia Bank, της πρώτης ελληνικής ψηφιακής τράπεζας.
Στόχος της Praxia είναι να δραστηριοποιηθεί στο κομμάτι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και να τις στηρίξει χρηματοδοτώντας τες, προκειμένου να αναπτυχθούν και να αξιοποιήσουν τις νέες ευκαιρίες.
«Δημιουργήσαμε από την αρχή μία τράπεζα για να μπορέσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να εξελιχθούν. Μία σύγχρονη, ευέλικτη και ανταγωνιστική τράπεζα, με απλά προϊόντα και υπηρεσίες που θα προσαρμόζονται στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης και θα της επιτρέπουν να υλοποιήσει τα σχέδιά της» λέει χαρακτηριστικά η κα Σακελλαρίου.
Η Praxia με «σύμμαχο» την τεχνολογία και «όπλο» την ισχυρή διεθνή μετοχική της βάση, φιλοδοξεί να προσφέρει μια πρωτόγνωρη εμπειρία ευκολίας και ταχύτητας των συναλλαγών σε επιχειρήσεις.
Και όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Praxia, «η ιστορία μας ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2017, όταν η Atlas Merchant Capital Fund LP, με ιδρυτές τον Bob Diamond και τον David Schamis, εξαγόρασε την CREDICOM Consumer Finance Τράπεζα Α.Ε., η οποία λειτουργούσε στην ελληνική αγορά από το 2003.
Η φιλοδοξία τους ήταν να επαναπροσδιορίσουν τα ελληνικά τραπεζικά δεδομένα, δημιουργώντας την πρώτη digital τράπεζα στην Ελλάδα. Η έμπνευση αυτή έγινε πραγματικότητα, όταν τον Απρίλιο του 2018 μετονομαστήκαμε σε Praxia bank. Ένα χρόνο αργότερα, η ομάδα μας μετρά πάνω από 200 ανθρώπους….»
Την αποκάλεσαν «σιδηρά κυρία» των τραπεζών, ειδικά την περίοδο που είχε αναλάβει τα «ηνία» του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας -που δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2013 για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών-, ωστόσο διέθετε το κατάλληλο υπόβαθρο καθώς είχε εργασθεί ήδη στην Deutsche Bank, την Citi και την Credit Suisse.
To 2009 γύρισε στην Ελλάδα και κατέλαβε την θέση του συμβούλου του Προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα, απ’ όπου το 2010 αποχώρησε και το 2011 «μεταγράφηκε» στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ως chief risk officer.
Στο T.T. «έχτισε» από την αρχή το τμήμα διαχείρισης κινδύνων που ως τότε λειτουργούσε υποτυπωδώς- της συγκεκριμένης τράπεζας και «πήρε πάνω» της το δύσκολο έργο απορρόφησης της Aspis Bank.