Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Τράπεζες

Alpha Bank: Τι συζήτησαν τα στελέχη της στο συνέδριο της Bank of America

Στελέχη Alpha Bank

Investors Relations Director Ιάσων Κεπαπτσόγλου, ο Deputy CEO Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου, ο CFO Βασίλης Κοσμάς

Την προσοχή των επενδυτών που βρέθηκαν στο συνέδριο της Bank of America στο Λονδίνο κέντρισε το αφήγημα της Alpha Bank για τις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης αλλά και κερδοφορίας που παρουσιάζει η Τράπεζα.

Τα στελέχη της Alpha Bank επικεντρώθηκαν στη μεγάλη πρόοδο που έχει σημειώσει η ποιότητα του Ενεργητικού, στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Alpha Bank στο νέο περιβάλλον χαμηλότερων επιτοκίων και στις προοπτικές ανάπτυξης του δανειακού χαρτοφυλακίου.

Ειδικότερα, στις συζητήσεις τους με πάνω από 60 επενδυτές και αναλυτές, ο Deputy CEO Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου, ο CFO Βασίλης Κοσμάς και ο Investor Relations Director Ιάσων Κεπαπτσόγλου έδωσαν έμφαση στα θετικά σημάδια που έρχονται από το πεδίο των επιχειρηματικών δανείων, γεγονός που έγινε έκδηλο και στην πρόσφατη ομιλία του CEO του Ομίλου Alpha Bank Βασίλη Ψάλτη στον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας (ΣΒΣΕ), αλλά και των στεγαστικών, όπου η Τράπεζα έχει μπει δυναμικά προσφέροντας από τα χαμηλότερα επιτόκια της αγοράς.

Παράλληλα, στις συζητήσεις τους με τους επενδυτές, τα στελέχη της Τράπεζας επικεντρώθηκαν στις αλλαγές που φέρνει στον τομέα του wealth management η συνεργασία με την UniCredit, η οποία δίνει βήμα στην Alpha Bank να ενισχύσει το franchise της.

Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι επενδυτές και στο κατά πόσο η αύξηση των εσόδων θα μεταφραστεί σε αύξηση της κερδοφορίας, με τα στελέχη της Τράπεζας να αναμένουν περαιτέρω βελτίωση του λειτουργικού της κόστους και διψήφιο ποσοστό αύξησης του EPS.

Διαβάστε επίσης:
Apple: Στα σκαριά το νέο οικονομικό iphone; – Μεγάλες αναβαθμίσεις και στο βάθος… τεχνητή νοημοσύνη

Χρηματιστήριο: Η μείωση του εύρους τιμής στο placement της ΕΤΕ και Μέση Ανατολή στέλνουν τον δείκτη κάτω από τις 1.440 μονάδες

Αγροτικό ρεύμα: 10ετής ρύθμιση οφειλών με μηδενικό επιτόκιο – Οι δικαιούχοι και οι προϋποθέσεις