• Τράπεζες

    Alpha Bank: Προχωρά σε buy back 37 εκατ. μετoχών

    Βασίλης Ψάλτης, διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank


    Στην επαναγορά ιδίων μετοχών συνολικού ποσού 61 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν σε 37 εκατ. μετοχές με βάση την σημερινή αξία αποφάσισε να προχωρήσει η Alpha Bank.

    Σύμφωνα με τον CEO της Alpha Bank, Βασίλη Ψάλτη η επαναγορά των μετοχών θα γίνει καθώς εκτιμάται ότι η σημερινή αποτίμηση της τράπεζας βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα.

    Η Τράπεζα αποφάσισε να διανείμει 122 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 61 εκατ. θα δοθούν με τη μορφή μερίσματος και τα υπόλοιπα 61 με τη μορφή επαναγοράς μετοχών (buy back).

    Η απόφαση αυτή της διοίκησης της Alpha αναμένεται να έχει άμεση επίδραση στην τιμή της μετοχής ήδη από σήμερα.

    Χρηματιστηριακοί αναλυτές εκτιμούν ότι “η μετοχή στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης θα σημειώσει σημαντική άνοδο”.

    Η κεφαλαιοποίηση της Alpha Bank ανέρχεται στα 3,86 δισ. ευρώ ενώ χθες έκλεισε στα 1,64 ευρώ.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της Alpha Bank

    Με στόχο την επιστροφή αξίας στους Μετόχους, η Διοίκηση της Τράπεζας αποφάσισε τη διανομή €122 εκατ., από τα οποία το 50% θα διατεθεί με τη μορφή μερίσματος και το υπόλοιπο 50% με τη μορφή επαναγοράς μετοχών (buyback) που αναμένεται να έχει ποσοστό απόδοσης άνω του 20% με βάση τη χθεσινή τιμή της μετοχής.

    Παράλληλα, όπως αναφέρεται στα αποτελέσματα Α’ τριμήνου, η Τράπεζα έλαβε πρόβλεψη 24 μονάδων βάσης με σκοπό τη διανομή μερίσματος ύψους 35% από τα κέρδη του 2024, ποσοστό το οποίο αναμένεται να ανέλθει στο 50% το 2025 και το 2026.

    Με βάση τα στοιχεία αυτά, οι διανομές μερισμάτων της περιόδου 2024-2026 θα αντιστοιχούν στο περίπου 30% της σημερινής χρηματιστηριακής αξίας της μετοχής, ενώ τα πλεονάζοντα κεφάλαια στο τέλος της περιόδου αντιστοιχούν στο 40% της σημερινής χρηματιστηριακής αξίας.

    Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η ισχυρή κερδοφορία που σημείωσε η Τράπεζα οδήγησε σε αύξηση 30% των Κερδών ανά Μετοχή (EPS) σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2023, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Διοίκησης τα EPS θα διαμορφωθούν σε περίπου €0,32 το 2025 και θα ξεπεράσουν τα €0,35 το 2026.

    Διαβάστε επίσης

    Alpha Bank: Κέρδη μετά από φόρους 211,1 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο – Επιστροφή €122 εκατ. στους μετόχους

    Γιώργος Λάνθιμος: Οσκαρικά κοστούμια στο Μουσείο Μπενάκη



    ΣΧΟΛΙΑ