Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Real Estate

Alpha Bank: Επενδύει στην αγορά ακινήτων – Απέκτησε το 5% της Prodea

Η αξιοποίηση των μεγάλων υπεραξιών που κρύβει το ελληνικό real estate βρίσκεται στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών της διοίκησης της Alpha Bank, σε μία από τις πρώτες κινήσεις επέκτασης των δραστηριοτήτων του Ομίλου, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της εξυγίανσης του ισολογισμού του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από χρηματιστηριακές πηγές, η Alpha Bank απέκτησε ποσοστό μειοψηφίας (στο όριο του 5%) στη μεγαλύτερη ΑΕ Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας στην Ελλάδα, την Prodea, θέτοντας ισχυρά θεμέλια για την αξιοποίηση των θετικών προοπτικών της ελληνικής αγοράς εμπορικών ακινήτων, ειδικά ενόψει απόκτησης του investment grade από την Ελληνική Δημοκρατία τους επόμενους μήνες.

Alpha Bank και Prodea έρχονται κοντά, δείγμα της εμπιστοσύνης της διοίκησης της Τράπεζας στη μακροπρόθεσμη στρατηγική της ΑΕΑΑΠ, αλλά και της προοπτικής που βλέπει στον κλάδο του real estate στη χώρα.

Άλλωστε, ο Όμιλος της Alpha Bank διατηρεί ισχυρό αποτύπωμα στον κλάδο της παροχής υπηρεσιών αξιοποίησης και διαχείρισης ακινήτων και αποτελεί δεδηλωμένο στόχο της Τράπεζας να αναδειχθεί η θυγατρική Alpha Real Estate (Alpha Αστικά Ακίνητα) στον μεγαλύτερο πάροχο υπηρεσιών real estate στην Ελληνική αγορά.

Παράλληλα, η στόχευση της Prodea σε ακίνητα υψηλών προδιαγραφών και βιώσιμης ανάπτυξης (green) συνάδει απόλυτα με τη στρατηγική ESG της Alpha Bank.

Με την κίνηση αυτή, η Τράπεζα διαφοροποιεί και ενισχύει άμεσα τις πηγές κερδοφορίας της, προσθέτοντας στα λειτουργικά αποτελέσματα από τις τραπεζικές και επενδυτικές δραστηριότητες έσοδα από την αξιοποίηση ακινήτων.

Κυρίως, όμως, η Alpha Bank στέλνει το μήνυμα πως, μετά από μία περίοδο άμυνας μέχρι την ολοκλήρωση της φάση εξυγίανσης, βγαίνει στην επίθεση, με την αγορά να επιχειρεί να προβλέψει το επόμενό της βήμα.

Διαβάστε επίσης

AXIA: Η Alpha Bank ξεπέρασε με ευκολία τις εκτιμήσεις – Τιμή στόχος τα €2 και σύσταση αγοράς

Εύσημα στην Alpha Bank από τους επενδυτικούς οίκους για τα αποτελέσματα β’ τριμήνου

Alpha Bank: Κέρδη €357 εκατ. στο εξάμηνο, €195 εκατ. στο β’ τρίμηνο